Oogmake-up

Oogmake-up inspiratie voor de feestdagen

Oogmake-up inspiratie voor de feestdagen

Wanneer je hebt beslist wat jouw party outfit en feestkapsel wordt, staat je nog één ding te wachten en dat is de make-up. Een regel die over het algemeen geldt, is dat je het accent óf op de ogen óf op de mond legt, maar niet allebei. Met de feestdagen mag je deze regel vergeten, want we pakken uit (eindelijk mag het!) en daarbij geldt the more the better.

Een red lip of dark lip staat dus vast en dan is de vraag voor welke oogmake-up look je wilt gaan. Wordt het een vette, zwarte eyeliner met wings? Steel je de show met sexy smokey eyes? Of ga je all out met glitters, goudsnippers en zilveren sterretjes? Laat je inspireren door de volgende beauty looks.

It's all about eyes

gold
Beeld: Dress to Kill winter 2015 issue

 

all about eyes

Black Cat Eye

'May the wings of your eyeliner always be even' is niet voor niets het motto van veel vrouwen. De cat eye is de populairste make-uplook en heel toepasselijk voor de feestdagen. Dit keer gaan we alleen niet voor een subtiel lijntje, maar de eyeliner mag lekker dik aangezet worden.  Tips voor het aanbrengen van een perfecte wing: zorg voor een primer zodat de eyeliner geen kant op kan. Zet vervolgens aan beide kanten van je ogen een puntje op gelijke hoogte voor waar de wing moet eindigen. En trek dan de eyeliner van buiten naar binnen en vul hem op waar nodig. Maak je geen zorgen als het de eerste keer niet meteen lukt. Oefening baart kunst!

All about the eyes
Beeld: Elle Mexico December 2012
 

Smokey Eyes

Een heftige smokey eye die goed is aangebracht, is gewoon heel erg sexy. Zorg ervoor dat de make-up schuin omhoog wordt neergezet (net als de cat eye) om droopy eyes te voorkomen. Ook hier is een goede primer essentieel om te voorkomen dat alle oogschaduw in een plooi gaat zitten. Voor de smokey eye zijn verschillende technieken, maar mocht jij niet moeilijk willen doen met oogschaduwpalet, kwasten en kohlpotloot dan komt L'Oréal Paris nu met de Super Liner Smokissime waardoor je met één stick klaar bent.

All about the eyes
Beeld: FGR Exclusive, Madame Figaro, Dress to Kill
 

Show Stopping Eyes

Voor deze make-uplook mag je jezelf helemaal laten gaan. Glitters, steentjes, sterretjes en andere glinsters mogen allemaal (tegelijk) aangebracht worden voor dat wauw-effect. Het is tenslotte maar één keer (per jaar) kerst en het wordt maar één keer 2015.

All about the eyes
Beeld: Jeff Tse

 

All about the eyes

Intens matte eyeliner

Of ga voor een intense oogopslag tijdens de feestdagen met de intens matte eyeliner look! Het lijkt op de cat eye, maar dan met een dubbele eyeliner, ook onder het oog en een matte liner in plaats van een glossy lijntje. Bekijk de video hieronder om te zien hoe je deze look gemakkelijk zelf creëert.

 

Voor welke make-uplook ga jij deze feestdagen?

 

Beeld: Thinkstock

Deel dit artikel
Back to top