Beauty

10 x tips om er sowieso geweldig uit te zien op een foto

In een wereld waarin alles met één druk op de knop gedeeld wordt, heb je liever niet al te veel foto's rondzwerven waar je niet op je best opstaat. Toch is het maken van goede kiekjes echt niet altijd even makkelijk en zijn mislukte beelden eigenlijk onvermijdbaar. Maar, wij hebben een paar tips voor je om je beste kant naar voren te brengen en daarmee de kans op slagen te vergroten.

Sommigen mensen lijken altijd goed op de foto te staan en wij willen weten wat de truc is. De een is natuurlijk wat fotogenieker dan de ander, maar daar kan je niet alles op afschuiven. Daarom hebben wij tien tips verzameld om de perfecte foto te garanderen en deze gaan we zeker onthouden!

1. Laat de linkerkant van je gezicht zien
Volgens een onderzoek is de linkerkant van het gezicht over het algemeen het meest aantrekkelijk. Laat je 'goede kant' varen en focus je dus vooral op links!

2. Zeg geen 'cheese', maar...
Van jongs af aan hebben we geleerd dat we cheese moeten zeggen als we leuk op de foto willen staan. Maar, wat er dan eigenlijk gebeurt is dat je een hele geforceerde lach krijgt. Probeer daarom eens 'thursday' te zeggen en je zult zien dat je er heel natuurlijk en relaxed uitziet.

3. Probeer het trucje tegen rode ogen
Je kan nog zo mooi op de foto staan, maar rode ogen kunnen het flink verpesten. Gelukkig is er een trucje om dit tegen te gaan. Kijk voordat je een foto maakt even in het licht, zodat je pupillen kleiner worden. Dit gaat de kans op het rode ogen effect tegen!

4. Plaats je tong tegen je tanden
Door je tong achter je tanden te zetten, zorg je ervoor dat je niet een te wijde, onflatteuze lach krijgt. Tip: Door te lachen met je ogen zorg je er al voor dat je er niet verveeld of ongeïnteresseerd uitziet. Maar, je kan natuurlijk ook proberen om een oprechte lach te laten opkomen, waardoor het er hoe dan ook natuurlijk uitziet.

5. Probeer te relaxen
Als je zelf al niet lekker in het moment zit, zal de foto er hoogstwaarschijnlijk ook niet mooi uitkomen. Geef jezelf daarom wat tijd om de vibe te pakken te krijgen.

6. Snij niet te veel bij
Een beetje bijsnijden hier en daar is niet erg, maar zorg er wel voor dat het er niet juist vreemd eruit gaat zien. "Waar is die ene arm gebleven?", zou niet een vraag moeten zijn die mensen zich stellen bij het zien van jouw foto. 

 

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

7. Neem zittende foto's vanaf een hoger punt
Een foto van bovenaf kan een heel erg mooi effect geven. Zorg ervoor dat je hoofd een beetje naar boven gericht is, zodat je kaak op een gunstige manier gedefinieerd wordt. 

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE MAY (@sophiemay) op

8. Zorg ervoor dat je niet het dichtst bij de camera staat
Als je met een groep poseert, zorg er dan voor dat je jezelf een beetje in het midden positioneert. Dit zorgt ervoor dat je niet al te groot lijkt in vergelijking met de rest.

9. Kantel je gezicht naar de camera
Als je een foto wil met veel definitie en diepte, moet je ervoor zorgen dat je niet recht in de camera kijkt. Als je je hoofd net iets kantelt, zullen je features mooier en duidelijker naar voren komen!

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur) op

10. Zoek de juiste hoek
Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto van onderen te schieten als je staat. Dit zorgt ervoor dat je langer lijkt en dat geeft een mooi effect. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top