Fashion

Dit is hoe je direct kunt zien of die designer tas nep of echt is

Als je er het geld voor hebt, ga dan sowieso gewoon naar de winkel om die nieuwe designer bag te kopen, maar als je liever niet honderden tot duizenden euro’s besteedt aan een Chanel tas, begrijpen we best dat je die liever tweedehands koopt.

Maar hoe weet je dan zeker of het wel the real deal is en je er straks niet achter komt dat je met een neppe fluttas opgescheept zit? Natuurlijk wil je niet het risico lopen om alsnog een redelijke som geld neer te leggen voor een tas die uiteindelijk fake blijkt te zijn en daarom hebben we hier wat super handige tips om te gebruiken als je opzoek bent naar een tweedehands designer tas.

Je kan merken of hij echt is door het gewicht ervan
Dit geldt vooral onder de categorie sieraden en tassen. Nagemaakte producten worden vaak vervangen door stoffen die veel lichter zijn dan echt leer of soorten metalen. Echte sieraden worden gemaakt van zilver of goud; deze zullen minder aangetast worden door bijvoorbeeld verslijting of verkleuring en zijn een stuk zwaarder dan neppe sieraden. Ook echte designer bags zullen dus een stuk zwaarder zijn dan namaak door materiaalkeuze. 

De stiksels kunnen je ook een hele hoop vertellen
Het is erg belangrijk om daar ook eens naar te kijken. Oneven of schuine stiksels geven al een teken dat de tas nep is. Merken hebben namelijk hun zogenaamde eigen ‘stitching codes’, die het product authentiek en eigen maken. Voor Hermès worden de producten bijvoorbeeld handgemaakt, dit maakt dat we goed het verschil kunnen zien of het door een persoon of machine in elkaar is gezet. 

Er zijn ook andere details waaraan je kan merken of je tas echt of nep is
Als je niet zoveel kennis hebt van de soort stiksels, zijn er ook nog een paar andere dingen die je kunnen helpen. Het logo van een merk, bijvoorbeeld, heeft altijd zijn eigen, unieke details erin verstopt zitten zodat je een genuine piece snel kan herkennen. Maar, dit is niet het enige. Als jouw tas leer hoort te zijn, hoort het dus ook als echt leer te ruiken en voelen. Het moet niet plakkerig zijn of naar plastic ruiken. Ook zijn de binnenkanten van neppe tassen vaak afgewerkt met ander soort stof, hier kan je ook naar kijken. 

Maar wat als je neppe tas nou super echt lijkt? 
Hiervoor zijn bedrijven die kunnen helpen met het zien of jouw tas echt zo authentiek is als hij lijkt, ook als je hem al gekocht hebt. Sommige bedrijven beweren zelfs dat ze het al kunnen zien als je ze simpelweg een foto stuurt van je tas. Toch adviseren wij je om gewoon eens langs te gaan want dan weet je het zeker.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top