Fashion

Op deze manier zorg je ervoor dat je leren schoenen langer mooi blijven

We kunnen niet meer om het najaar heen en de komende maanden zullen gevuld zijn met neerslag. Helaas kan dit onze geliefde schoenen beschadigen. Deze schoonmaaktips werken voor alle soorten leren schoenen en vlekken, of het nou gaat over zoutvlekken tot gewoon weg beschadigingsvlekkenwe've got you covered.

Door middel van deze tips houd jij je leren schoenen het langst mooi en zien ze er weer uit als nieuw.

Poetsen, poetsen, poetsen
Is de punt van je schoen beschadigd of zijn er scheurtjes in het leer ontstaan? Door met enige regelmaat je schoenen te poetsen met leerolie verdwijnen de lelijke plekken als sneeuw voor de zon.

Zoutvlekken
Helemaal rond de wintermaanden is het soms niet te voorkomen dat er zoutplekken in je leren schoenen komen. Gelukkig los je dit heel makkelijk op door wat witte azijn de mengen met een beetje water, dep daarna met een zachte doek de zoutvlek eraf. Andere vlekken kun je met zadelzeep en een beetje water uit de schoenen verwijderen.

Beschermen
Na iedere schoonmaakbeurt is het belangrijk om ook je schoenen van buitenaf te beschermen. Gebruik het liefst na iedere poetssessie een beschermende spray zodat je langer kunt genieten van het resultaat. Een waterafstotende spray kan eens in de zoveel tijd ook geen kwaad.

Voorzichtig
Naast je schoenen beschermen, is het belangrijk dat je er te allen tijde voorzichtig mee omgaat: ook als je ze niet aan hebt. Mocht je er bij de aankoop een speciale opberghoes bij hebben gehad, berg je schoenen er dan altijd in op maar doe dit vooral niet met een plastic zak.

Schoenspanners
Vooral bij lange laarzen is het een slim idee om je schoenen op te bergen met schoenspanners. Zonder spanner verslapt namelijk het leer en daar wordt je schoen niet mooier van. De spanner brengt het leer weer terug in de oorspronkelijke spanning. Een houten schoenspanner neemt daarnaast ook nog eens vocht op.

Beeld: Zara

Deel dit artikel
Back to top