Beauty

Zo creëer je de perfecte Instagramfeed

Je Instagramfeed is het eerste wat mensen zien zodra ze je profiel bekijken en net als in het dagelijks leven, wil je ook op social media een goede indruk maken. Alleen goed geschoten foto’s op Instagram droppen zijn hiervoor niet genoeg. Het raster van kleine vierkante foto’s kan je Instagramfeed maken of breken. Om een oogstrelende pagina te creëren hebben we een paar van de beste fototips voor je op een rijtje gezet.

Ga voor eenheid
Hiermee bedoelen we niet dat je jezelf moet limiteren tot slechts één thema, maar creëer rust in je foto’s door iets telkens terug te laten keren in de kiekjes die je op Instagram plaatst. Plaats om ieder portret bijvoorbeeld een wit rand, zorg dat alle foto’s die je plaatst even groot zijn of kies voor een feed die alleen bestaat uit zwart-wit of sepia tinten. Zolang de foto’s die je plaatst bij de ‘vibe’ passen die je voor je account kiest, kun je vrijwel ieder kiekje plaatsen zonder je overzicht te verpesten.

Kies voor consistentie in filters  
Je creatief uitleven is iets wat altijd aangemoedigd moet worden, maar hou wel in gedachten dat veel uitbundige plaatjes een chaotische feed veroorzaken. Kies daarom niet telkens voor een ander filter. Dit betekent niet dat je slechts één filter mag gebruiken, maar beperk het aantal dat je toepast op foto’s tot drie à vier filters. De filterapp A Color Story is geweldig voor een feed met felle kleuren en de app VSCO Cam leent zicht perfect voor een feed met natuurtinten.

Hou je aan de golden ratio
Als je foto’s schiet en je hierbij altijd de gulden snede in gedachten houdt, is het altijd prettig om naar deze foto’s te kijken. Vul je je Instagramoverzicht met alleen maar zulke foto’s? Dan heb je gegarandeerd een oogstrelend raster gemaakt. Nog niet bekend met de golden ratio? Deze app kan je daarbij helpen! 

Plaats niet duizenden foto’s van één object
Behalve wanneer je Instagramfeed een bepaald thema heeft, is het niet zo’n puik plan om telkens foto’s te plaatsen van één soort voorwerp. Hoewel je hiermee wel een mooi geheel creëert, zal het snel gaan vervelen en zijn mensen niet geneigd om je account te volgen.

Speel met witruimtes
Plaats niet alleen vierkante foto’s op het social media platform, maar plaats de ene keer een kleine foto met een grote wit rand en de andere keer een prent met een smalle wit rand. Je kunt er ook voor kiezen om in één plaatje, twee foto’s te zetten. Door de foto’s op een witte achtergrond te plaatsen, hoef je niet bang te zijn dat je feed chaotisch wordt.

 

Via #styleheroinedotcom. Ph @harisfarsarakis, right one by me. Clutch @chanelofficial

Een bericht gedeeld door Evangelie Smyrniotaki (@styleheroine) op


Gebruik natuurlijk licht
Je foto’s schieten terwijl de zon schijnt, resulteert in prachtige prenten. Daglicht weet de details op de foto veel beter naar boven te halen dan het licht van een lamp, waardoor je gegarandeerd een lust-voor- het-oog-overzicht hebt. 

Denk aan het geheel voordat je je foto plaatst
Kijk voordat je een foto op Instagram plaatst naar de eerste en derde foto die op je wall staan. De eerste en derde foto zullen naast en onder het kiekje staan dat jij wilt plaatsen. Bestudeer eerst kritisch of de foto die je wilt plaatsen wel bij de al geplaatste plaatjes past. Deze handige app kan je daarbij helpen. 

Blijf bewegen
Selfies kunnen leuk zijn, maar op den duur wordt een Instagramfeed van alleen selfies nogal saai. Laat een ander een foto van je maken als je graag een plaatje van jezelf wilt plaatsen. Blijf niet stil staan op de foto maar blijf bewegen, zodat je foto meer plezier uitstraalt en je prentenoverzicht dus ook.

 

Here's looking at you, New York ❤

Een bericht gedeeld door Krystal Bick (@krystal_bick) op

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top