Beauty

8 Make-up tips voor jouw sollicitatiegesprek

8 Make-up tips voor jouw sollicitatiegesprek

Het is bijna zover! Je solicitatiegesprek zit eraan tekomen. Je wilt er op deze dag natuurlijk spectaculair uitzien, maar ook niet te overdreven. Hoe creëer je een mooie make-up look voor tijdens een sollicitatie? Wij geven je tips!

1. Let your skin breath

Zorg ervoor dat je jouw huid laat ademen. Een fresh skin look doet het vaak goed. Zo kom je namelijk vriendelijk en lieflijk over. Dit betekent niet dat je met een blote billen gezicht de deur uit hoeft te gaan, maar bedek bijvoorbeeld jouw onzuiverheden met concealer of breng een BB cream aan. Dit zorgt ervoor dat je een verzorgde uitstraling krijgt.

2. Hello eyeshadow

Het is mooi als je een lichte kleur oogschaduw gebruikt om je ogen nog beter uit te laten komen. Lees hier welke kleur oogschaduw het beste staat bij jouw kleur ogen. Ga voor een subtiele look, niet voor een donkere smokey eye. Ook de glitter mag je tijdens je sollicitatie weglaten. Een beetje shine kan geen kwaad maar less is more bij deze make-up look.

3. Eyebrows on fleek

Geëpileerde wenkbrauwen geven een verzorgde indruk, probeer daarom de avond of dag voor je sollicitatie jouw wenkbrauwen te epileren. Als je dit s’ochtends doet is er kans dat er rode plekjes ontstaan en dit wil je natuurlijk niet op the day! Vul je wenkbrauwen in op de plekjes waar jij het nodig vind en je eyebrows zijn ready to go. Lees hier hoe je volle en natuurlijk wenkbrauwen creëert.

4. Lipstick or gloss

Een lipgloss kan onprofessioneel staan voor een sollicitatie gesprek. Je kunt beter gaan voor een matte of normale lipstick. Kies een kleur die bij jouw huidskleur en jouw look past. Houd het subtiel, je kan dus bijvoorbeeld altijd kiezen voor een nude kleur. Check je lippen voordat je jouw gesprek ingaat, want je wil natuurlijk niet dat je lipstick overal zit of dat het er niet meer opzit.

5. The power of blush

Blush geeft je een gezond kleurtje en laat je er fris uitzien. Zorg er wel voor dat je jouw blush goed aanbrengt. Meer hierover lees je hier.

6. Bye contour and highlight

Voor een avondje uit of een diner is het leuk om een mooie contour aan te brengen met daarbij jouw favoriete highlighter. Wij raden je aan om dit op je sollicitaite niet te doen. Hoe natuurlijker hoe beter!

7. Pretty nails

Het eerste wat je natuurlijk doet tijdens je sollicitatie is jezelf voor stellen. Je geeft meneer of mevrouw een hand, zorg er daarom voor dat jouw nagels er mooi en verzorgd uitzien. Vijl of knip ze, maak ze schoon en haal je resterende nagellak eraf. Ook bij je nagels geldt, less is more. Speel op safe met nagels zonder lak of ga voor een nude kleur. Meer nagellak tips voor je sollicitatie lees je hier.

8. Hello Bambi eyes

Een mascara doet wonderen dus vergeet dit absoluut niet, maar houdt ze wel natuurlijk en beperk het aantal laagjes en laat vooral de nepwimpers thuis! Mascara zorgt ervoor dat je wimpers lang en gekruld worden en hierdoor krijg je een open blik en lijken je ogen groter.
 

Nu dat je deze tips hebt gelezen hopen we dat je er helemaal klaar voor bent, good luck!
 

Beeld: Instagram: @doutzen, IStock, TrendAlert: Canon EOS 700D

Deel dit artikel
Back to top