Beauty

4 redenen waarom je niet met make-up op moet slapen

4 redenen waarom je niet met make-up op moet slapen

We herkennen het allemaal wel. Het is het einde van een lange dag en je bent te moe om je gezicht nog te wassen. Of je nu in slaap gevallen bent of een veel te gezellige avond hebt gehad met je vriendinnen... Hier zijn vier redenen waarom je toch echt je make-up eraf moet halen voordat je gaat slapen. 

 

Veroudering van je huid

Als je je huid niet reinigt, dan hopen make-upresten, vuil en oliën zich op. Deze combinatie veroorzaakt voortijdig veroudering van de huid. En dát willen we natuurlijk niet!

 

Onzuiverheden & irritaties

Je poriën raken verstopt als je je gezicht niet reinigt na het dragen van make-up en dit kan onzuiverheden (pukkels, mee-eters) veroorzaken. Maar op den duur zorgt het er ook voor dat deze verstopte poriën groter en zichtbaarder worden. 

 

Uitgedroogde wimpers

Als je gaat slapen met mascara op, drogen je wimpers uit waardoor ze bros worden en sneller afbreken. We willen natuurlijk alles behalve dat! 

 

's Ochtends extra werk

Stel je voor dat je wakker wordt met een fris en schoon gezicht, in plaats van met een huid waar nog foundation op zit van gisteren. Dat is een heerlijk gevoel toch en het scheelt je 's ochtends weer wat werk en tijn, win-win situatie!

 

Tips 

Hierna wil jij je gezicht natuurlijk iedere avond goed reinigen en daarom hebben we hieronder wat tips onder elkaar gezet voor het verwijderen van make-up:

- Gebruik voor waterproof make-up een remover die op olie gebaseerd is. 

- Gebruik een speciale oogmake-up remover voor je macara, eyeliner en oogschaduw.

- Gebruik beide kanten van een watje. Na de eerste veeg is een watje namelijk al erg vies, als je daarmee heen en weer veegt, smeer je je make-up dus weer terug op je ogen. Vouw het watje daarom door de helft wanneer je je oog reinigt en doe dat daarna nog een keer tot een kwart.

- Om lipstick te verwijderen kun je het beste remover voor je oogmake-up gebruiken.

- Is je remover op? Gebruik dan wat warme melk om je make-up te verwijderen. Het is niet alleen gezond, maar ook goedkoop.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top