Fashion

Zo gaan je panty’s langer mee

Zo gaan je panty’s langer mee

We hebben een haat-liefdeverhouding met panty's. Much needed en daarom geliefd in de winter onder een rokje of jurk, maar daarentegen is niets frusterender dan het moment waarop je een ladder ontdekt. Wanneer een panty na slechts één keer dragen wéér in de prullenbak belandt, zijn we de wanhoop nabij. Geld weggooien is nooit leuk en daarom komen wij met tips om te voorkomen dat jouw panty stuk gaat.

Natuurlijk heeft de kwaliteit invloed op de levensduur van een panty (een Wolford van €40 gaat nu eenmaal langer mee dan die 99ct panty van de Zeeman) en ook de dikte (denier) van de panty speelt mee. Los daarvan zijn er, naast het wegblijven van houten bankjes en stoelen, een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat jouw panty wordt geruïneerd. 

Bodylotion

Panty's en een droge huid zijn géén goede combinatie. Waarom? Een droge huid veroorzaakt wrijving en wrijving kan ervoor zorgen dat de panty stuk gaat. Smeer je benen daarom in met bodylotion en je zult merken dat de panty niet alleen lekkerder zit, hij gaat ook makkelijker aan en je voorkomt dat dode huidcellen zich ophopen aan de binnenkant van je panty (ieuw!).

Check je nagels

Net als een droge huid, zijn ook haaltjes aan je nagels of nagelriemen funest voor je panty. Doe daarom voordat je je panty aandoet een snelle check en vijl zonodig een aantal nagels. Hoe sneu zou het zijn als je je panty nog niet eens aanhebt en hij is al stuk?

Zo gaan je panty’s langer mee

Juiste maat 

Zorg ervoor dat je de juiste maat panty koopt. Wanneer jouw panty te klein is, komt er spanning op te staan en dan kan het zijn dat hij het begeeft.


Bescherm teennagels

Het ziet er een beetje sneu uit wanneer je je schoenen uittrekt en je grote teen steekt uit je panty. Maar wanneer je je teennagels graag lang houdt, is dit een risico. Wat kun je doen? Draag lage ballerina pantysokjes voordat je je panty aantrekt. 

Handwasje

Was je panty's bij voorkeur met de hand en met koud water. Koud water zorgt ervoor dat een stof tijdelijk dikker wordt. Stop je ze wel in de wasmachine? Was ze dan in speciale waszakjes en houd ze gescheiden van bh's. 

In de vriezer

Een beetje een gekke tip is dit, maar sommige mensen zweren erbij. Stop je nieuwe panty voordat je het gaat dragen een nachtje in de vriezer. Dit doe je als volgt: dompel de panty in water en stop hem vervolgens in een plastic zak in de vriezer. Het zou de levensduur van de panty verdubbelen. 

Transparante nagellak

En als je dan een gaatje of ladder ontdekt, breng er een druppeltje doorzichtige nagellak op aan. Dit voorkomt dat je panty verder uitscheurt.Yeeey!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top