Oogmake-up

Wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt

Wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt

Wimperextensions zijn, wanneer goed aangebracht, een beauty behandeling om in te investeren. Waarom? Allereerst: sprekende ogen en ze zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over mascara (vooral op vakantie heel fijn!), wat zo ongeveer je beauty routine halveert en heel wat tijd bespaart. Wimperextensions zorgen ervoor dat je er altijd verzorgd en vrouwelijk uitziet, of je nu zweterig de sportschool uitloopt of veel te vroeg moet opstaan. Maar er zitten ook nadelen aan, lees hier onze tips!

 

Doe je research

We kunnen het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om onderzoek te doen naar waar en door wie je je wimperextensions laat zetten. Vraag rond, lees reviews, Google! Wanneer ze niet goed worden gezet kunnen ze er niet alleen nep uitzien, het kan ook je natuurlijke wimpers zodanig beschadigen dat ze uitvallen en je vrij weinig overhoudt. Via via is de beste manier, maar je kunt ook afgaan op het aantal sterren en de beoordelingen op bijvoorbeeld een website als Treatwell. Als er geen horrorverhalen tussenstaan is het al een stuk veiliger. Of zoek een artist op op Instagram, zodat je hun werk kunt bekijken! 
 

Wees bereid om geld uit te geven

Houd er rekening mee dat het een kostbare hobby is, als je het goed wilt laten doen. Wimperextensions zijn niet goedkoop en ook al is het verleidelijk om voor een Groupon actie te gaan, dit is niet het moment om te besparen. Voor een nieuwe set betaal je ongeveer €75,- tot €100,-. Het opvullen varieert van €25 tot €50,- en hangt af van hoeveel tijd je er overheen laat gaan. Wij raden aan niet langer dan drie weken te wachten aangezien ze na een maand vanzelf uitvallen en je betaalt ook voor het verwijderen van de wimperextensions. Prijs is ten slotte ook afhankelijk van het soort extensions wat je laat zetten.
 

Resultaten kunnen verschillen

Als je het resultaat bij een vriendin mooi vindt, wil het niet betekenen dat het er bij jou hetzelfde uit gaat zien. Het resultaat van wimperextensions is afhankelijk van je eigen wimpers, jouw oogleden, de vorm van je ogen en het aantal wimpers dat je laat zetten. Je kunt voordat je je wimperextensions laat zetten verschillende lengtes en diktes plakwimpers uitproberen om erachter te komen wat jij het mooist vindt bij jouw ogen. 

Doei mascara!

Mascara is een onmisbare stap in onze make-up routine dus het voelt raar om deze te laten liggen wanneer je wimperextensions hebt. Het kan verleidelijk zijn om toch een paar likjes mascara aan te brengen voor extra volume, maar doe het niet. We herhalen: doe het niet! Het kan de lijm aantasten waardoor de wimpers eerder kunnen uitvallen. Hetzelfde geldt voor wimperkrullers en gezichtsolie of een reiniger op basis van olie. Laten staan! 

Zorg

Behalve een opvulafspraak elke drie weken, zijn er verschillende dingen die je zelf kunt doen om je wimperextensions zo lang mogelijk goed te houden. Het voelt na het zetten van de extensions wat raar aan, want je oogleden voelen zwaar aan, maar dat went na een aantal dagen. Voorkom contact met water, stoom of zweet de eerste 24 uur nadat je ze hebt laten zetten. Wrijf niet in je ogen, slaap niet met een oogmasker, houd ze schoon en kam je wimpers! 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top