Oogmake-up

News flash: hierdoor kunnen je wimpers uitvallen!

News flash: hierdoor kunnen je wimpers uitvallen!

Maak jij je ook weleens schuldig aan één van de onderstaande gewoontes? Guess what, je (kostbare) wimpers kunnen hierdoor uitvallen. And we definitely don't want that to happen! Dus als je graag een volle wimperbos wilt behouden - of kweken - dan kun je de volgende vijf dingen liever achterwege laten.

1. Gaan slapen met mascara op

Over het algemeen wil het nog nét lukken om de foundation eraf te poetsen vóór het slapengaan, maar de wimpers slaan we uit luiheid vaak over. Niet handig! Doordat ze hard zijn van de mascara kunnen ze sneller afbreken. Vooral als je veel beweegt tijdens het slapen. Neem de wimpers daarom áltijd mee in je schoonmaakroutine.

2. Hardhandig de mascara verwijderen

Degenen die wel goed bezig zijn en de mascara verwijderen vóór ze het bed induiken, kunnen zich schuldig maken aan een andere fout; te hardhandig schoonmaken. Vanzelfsprekend dat dit ook niet goed is voor de wimpers en zelfs wimperuitval kan veroorzaken. Hoe doe je dit dan op de juiste manier? Gebruik bij voorkeur een remover op oliebasis, breng het aan op een watje. Houd dit een tijdje tegen de wimpers gedrukt. Zodra het is ingetrokken kun je de mascara zonder moeite wegvegen.

3. Alleen waterproof mascara gebruiken

Waterproof mascara is super fijn omdat het niet uitloopt als je door een regenbui fietst, of gezweet hebt van het sporten. Toch is deze mascarasoort niet altijd aan te raden. Je krijgt het er namelijk stukken minder makkelijk af dan de normale variant. Wissel daarom af en toe even af. En als je wel de waterproof soort aan hebt gebracht, zorg er dan voor dat je ten alle tijdens een remover op oliebasis gebruikt. Ga op dezelfde manier als hierboven omschreven te werk.


L'Oréal Paris Gevoelige huid - 125 ml - Oogmake-up Remover

4. Dagelijks je wimpers krullen

Door dagelijks een wimperkrultang te gebruiken kunnen de wimpers zwakker worden. Met een kruller in de weer gaan na mascara aan te hebben gebracht is helemaal uit den boze! Als je het gebruik van een tang toch noodzakelijk acht, warm het dan even op met een föhn. Hierdoor hoef je minder druk uit te oefenen. Eigenlijk is het 't beste om dit ritueel helemaal over te slaan. Er zijn tegenwoordig bovendien veel mascara’s op de markt die hetzelfde liftende effect hebben, zoals bijvoorbeeld de nieuwe mascara van Maybelline New York. Je leest hier alles over dit geavanceerde product waarmee je zelfs het effect van valse wimpers krijgt!

5. Valse wimpers op de verkeerde manier verwijderen

Over valse wimpers gesproken; als je ze zo nu en dan gebruikt, zorg er dan wel voor dat je ze op de juiste manier verwijderd. Doe wat remover op oliebasis op een wattenstaafje. Hiermee strijk je vervolgens een aantal keer over de lijmrand van de wimpers. Tijdens het strijken maak je een deppende beweging. Hierdoor komt de lijm los en krijg je de valse wimpers er soepeler vanaf.

Heb jij nog een goede tip om fabulous lashes te behouden?

Meer tips lezen?

5 redenen waarom je nu écht je haar moet knippen

Dit is hét trucje om verkleurde nagels te herstellen

8x wat je nog niet wist over huidverzorging

Deel dit artikel
Back to top