Lifestyle

Hoe krijg je die zweetlucht uit je kleding?

Hoe krijg je die zweetlucht uit je kleding?

Je hebt schone kleding aangetrokken na het douchen, maar door de hitte ruikt het na een uur al niet meer fris. Hoe krijg je die zweetlucht uit je kleding?

1. Soda tegen zweetlucht

Soda is een wondermiddel als het gaat om nare geurtjes verwijderen. Laat het kledingstuk minimaal een uur weken in sodawater, maar pas wel op: soda kan de kleur van gekleurde kleding aantasten, dus laat kledingstukken met kleur niet langer dan een uur in de soda liggen. Delicate stoffen als wol en zijde moet je nooit met soda behandelen. Witte was kan wel veel langer weken, en aangeraden is dat het een nachtje kan intrekken.

2. Desinfectiemiddel

Je kunt je vies ruikende kleding ook weken in een mengsel van één deel desinfectiemiddel en twee delen water. Laat de kleding ongeveer één tot drie uur weken in het mengsel en was het daarna op een normaal programma in de wasmachine. Je zult merken dat zelfs de meest vieze, gele zweetplekken uit je witte shirts verbannen zijn. Probeer deze hack wel eerst uit op een oude doek of een oud kledingstuk, want afhankelijk van welk desinfectiemiddel je gebruikt kan de kleding wat verkleuren.

3. In de diepvries

Ben je helemaal klaar met die zweetlucht, maar ben je ten einde raad? Je kunt zweetgeuren ook uit je kleding krijgen door de stinkende kleidng in de diepvries te stoppen! Doe er wel eerst een zakje omheen, maar laat de kleding goed invriezen, ongeveer voor een hele dag. De stinkende bacteriën gaan hierdoor dood, waardoor je kleding weer als normaal gaat ruiken.

4. Minder wasverzachter

Veel mensen gebruiken te veel wasverzachter. Het ruikt natuurlijk heerlijk fris, maar je kleding zal er niet schoner van worden. Je wasmachine gaat zelfs minder goed zijn werk kunnen doen, naarmate je meer wasverzachter gebruikt! Hoe meer wasverzachter je gebruikt, hoe minder goed het spoelprogramma het middel uit je kleding kan wassen. En dat leidt uiteindelijk tot stinkende kleding die je nooit meer fris kan laten ruiken.

5. Azijn

Azijn is goed voor heel veel dingen in huis: je kunt ermee koken, schoonmaken, maar nu ook die nare zweetlucht uit kleding krijgen. Week het stinkende kledingstuk in een emmer met azijn, en laat dit minimaal een uur staan. Nog beter is het om het een hele nacht in deze emmer te laten weken. Zorg ervoor dat het hele kledingstuk doordrenkt is met de azijn, dus aarzel niet om meer te gebruiken. Was je kleding hierna als normaal en de nare geurtjes zijn helemaal weg!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top