Lifestyle

Dit is waarom je geen alcohol moet drinken voor de seks

Dit is waarom je geen alcohol moet drinken voor de seks

Eerst een wijntje voor je date om los te komen: we hebben het allemaal wel eens gedaan. Maar wist je dat het eigenlijk niet goed is voor de seks?

Relax voor de seks

We weten allemaal wel dat alcohol een grote rol speelt in hoe we ons voelen, zowel in onze hersenen als in ons lichaam. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van nare dromen of vergeetachtigheid, maar kunnen ook meer lachen en wat losser worden. Wat voor invloed alcohol heeft op onze seksuele gezondheid, is midner bekend. Veel mensen kiezen ervoor om aclohol te drinken voor een date of tijdens de date, omdat ze gespannen zijn en snel van deze spanning af willen komen. Ze hebben het idee dat alcohol hierbij kan helpen, maar onderzoekers en psychologen geven nu aan dat het drinken van alcoholische versnaperingen niet helpt bij het vergroten van de seksuele plezier. Wel werkt het zeker om wat spanning los te laten en wat losser te worden, maar dat werkt volgens de experts alleen bij een kleine hoeveelheid aan alcohol. Bij grote hoeveelheden kan het een tegenovergesteld effect hebben: je kan minder snel opgewonden raken of dit onderdrukken én het kan je orgasme uitstellen. En dat willen we niet!

Het eerste wijntje

Wel kan het zo zijn dat je na je eerste glas wijn meer een gevoel van opwinding kan krijgen. Alcohol bevat een stofje, gamma-aminoboterzuur, dat ervoor zorgt dat je impulsen tussen zenuwcellen afgeremd worden. Hierdoor vertragen je hersenen en voelt je lcihaam zich meer relaxed. Dat klinkt heel fijn, maar het heeft ook effect op de seksuele prikkels die je binnenkrijgt, omdat je hersenen dit minder goed kunnen verwerken.

Spannende date?

Heb je doorgaans al wat meer moeite met klaakomen tijdens de seks? dan is ons advied dat je maar beter geen alcohol kan drinken voor of tijdens je date. Het liefste helemaal niet, maar slechte één wijntje, biertje of cocktail kan geen kwaad als je écht los moet komen. Neem alleen niet veel meer dan één drankje, want dat kan de seks en het klaarkomen alleen maar moeilijk maken. En onthoud: je hebt geen (verlavende) middelen nodig om los te komen, leuker over te komen of van je spanning af te komen: bij de juiste persoon ben je altijd al precies genoeg. Als je je beter voor moet doen, is het niet de persoon voor jou en kun je maar beter voor jezelf gaan.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top