Beauty

Tips tegen al je zomerse beauty struggles

Tips tegen al je zomerse beauty struggles

Het begint eindelijk een beetje zomers te worden in Nederland. Yes mag ook wel! Na al die regen, kijken we wel een beetje uit naar de zon. Vergeet alleen niet dat de zomer ook wat struggles met zich meebrengt. Wat denk je van schurende dijen, muggen, zweet en het scheren van je benen. Gelukkig hebben wij de ultieme tips om heerlijk ontspannen de dagen door te komen.

 

Tips tegen al je zomerse beauty struggles

 

1. Niet elke dag scheren

Wil je niet elke dag hoeven te scheren? Gebruik dan een scheerapparaat als de Philips Lumea IPL. Hiermee heb je echt een zorg minder. De haartjes blijven namelijk tot twaalf maanden weg als je je aan het behandelschema houdt. Voor de eerste vier behandelingen gebruik je eens in de twee weken de Lumea en daarna hoef je maar één keer per maand een touch-up te doen. Wat wil je nog meer?

 

2. Zweetplekken voorkomen

Je kent het vast wel, je hebt een leuk zomeroutfitje gekocht, maar voordat je het weet zitten er allerlei zweetplekken in. Als je weet dat je veel zweet in de zomer kun je het beste katoen dragen. Deze zorgen voor goede ventilatie. Topjes van UNIQLO hebben zelfs topjes en jurkjes met ingebouwde cups. Ideaal!

 

3. Geen schurende benen meer

Een struggle die mega vervelend is, maar waar we gelukkig wat mee kunnen doen. Met een strak shortje onder je jurkje of broekje kunnen je dijen niet meer tegen elkaar schuren op warme dagen. Gaat dit niet? Stop dan een deo-roller in je tas en smeer wat op de plek waar je dijen schuren.

 

4. Geen droge lokken meer

Je haar wordt super droog in de zomer. Dit is ook niet gek door al die zee, zon en chloor. Het is belangrijk om je haar extra goed te verzorgen. Maskertjes kunnen hier enorm bij helpen. Deze zijn vaak voedingrijk en ze ruiken ook nog eens extra lekker. Zeg maar dag tegen je droge lokken.

 

5. Weg met dat zand

Overal zand, bah! Dat krijg je als je een dagje op het strand bent geweest. Gelukkig hebben wij een hak. Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat het zand makkelijk van je lichaam komt. Shaken maar! Neem dus voortaan wat talkpoeder mee in je strandtas.

 

6. Die vervelende blaren

Op vakantie lopen we er nog wel eens wat af en door de zomerse temperaturen wisselen we onze winterse laarzen in voor zomerschoenen. Dit is altijd even wennen voor je voeten, vooral als ze nog niet ingelopen zijn. Er kan door het warme weer wat wrijving ontstaan en wrijving betekent blaren. Gelukkig hebben we hier een tip voor. Plak blarenpleisters op de plekken waar het schuurt, want zo voorkom je dat er blaren ontstaan of dat het verder gaan irriteren.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top