Gezichtsverzorging

Dit zijn de voordelen van face shaving

Dit zijn de voordelen van face shaving

Face shaving zien we nu veel voorbijkomen op TikTok. Mensen scheren hun gezicht met een bepaald mesje en praten over de voordelen die dit volgens hun heeft. Heb jij dit al langs zien komen? Zo niet dan vertellen wij je er alles over.

Lees ook: Dit is hoeveel zonnebrand je echt nodig hebt voor je gezicht

@rikki

Voordelen

Face shaving heeft een heleboel voordelen als je het goed doet. Het exfolieert bijvoorbeeld je huid. Je schraapt als het ware dode huidcellen en vuil van je huid af. Ook komt het natuurlijke regeneratieproces van je huid weer op gang en produceert de huid meer collageen. Collageen is goed voor een soepele huid. Nog een voordeel van face shaving is dat je huid serums en crèmes beter opneemt. Wanneer je de donshaartjes van je gezicht scheert blijft je make-up ook beter zitten. Ook ziet je huid er gladder uit. Face shaving lijkt dus alleen maar voordelen voor je huid te hebben.

Gebruik het juiste scheermesje

Zo op het eerste gezicht heeft face shaving vooral positieve effecten. Gebruik wel een goed scheermesje voor de beste resultaten. Wanneer je een verkeerd scheermesje gebruikt zitten er misschien juist negatieve effecten aan. Wat is het juiste mesje? Dermatologen raden aan dat je een dermaplaining mesje gebruikt bij face shaving. Bij gebruik van een ander mesje loop je het risico dat het niet scherp genoeg is. Dan veroorzaak je misschien wel puistjes of beschadig je je huid. Dat is het tegenovergestelde van wat je wilde bereiken.

Niet elk huid type profiteert van face shaving

Hoewel we nu alleen nog voordelen hebben genoemd, is face shaving niet voor iedereen. Zelfs als je het juiste mesje gebruikt, bereik je misschien de hiervoor genoemde voordelen niet. Bij een gevoelige of ontstoken huid raden we het af. Het zorgt dan misschien wel voor meer huidirritatie. Bij acne of eczeem raden we het ook niet aan. Als je het toch echt wil, is de beste optie om naar een professional te gaan.

Zo doe je het goed

Maak je huid als eerst goed schoon. Reinig de huid eerst met een reiniger op oliebasis en daarna één op waterbasis. Er mag geen vuil meer op je gezicht achterblijven. Maak je huid daarna goed droog. Je hebt geen scheerschuim nodig of andere scheerproducten, dus zet die maar weg. Hou de huid strak vast en ga in kleine bewegingen op en neer. Ga niet meer dan één keer over dezelfde plek. Dit irriteert de huid later. Wanneer je je hele gezicht hebt gehad, smeer je je huid in met een serum of crème. Voordat je het mesje nog een keer gebruikt, maak je hem goed schoon.

Bron: feeling.be
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top