Gezichtsverzorging

Dit is hoeveel zonnebrand je echt nodig hebt voor je gezicht

Dit is hoeveel zonnebrand je echt nodig hebt voor je gezicht

Dat we zonbescherming moeten dragen, dat is inmiddels geen nieuws meer. Je beschermt op die manier je gezicht tegen schadelijke UV-straling. Maar hoeveel zonnebrand heb je nou eigenlijk nodig om je gezicht echt goed te beschermen? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Zonnebrandpoeder is een ding, maar werkt het echt?

Waarom je genoeg zonnebrand moet gebruiken

Zonnebrand smeren op de huid die je blootstelt aan de zon is belangrijk. De hoeveelheid bescherming die je krijgt hangt af van de factor die je gebruikt, maar ook van de hoeveelheid product die je gebruikt. Als je te weinig gebruikt, kan het zijn dat je niet de hoeveelheid bescherming krijgt die het product belooft. Factor 30 is dan opeens niet meer echt factor 30. De juiste hoeveelheid vinden om te gebruiken is lastig, want iedereen meet het anders. En het is logisch dat je niet precies gaat meten hoeveel je gebruikt. Toch is het belangrijk om genoeg te gebruiken. Maar wat is dan genoeg?

Hoeveel zonnebrand heb je nodig?

Er zijn verschillende manieren om te meten of je genoeg zonnebrand gebruikt. De eerste, en wat ons betreft de makkelijkste manier, is de vingertechniek. Je brengt dan een lijn van de SPF aan op je wijsvinger en middelvinger. Dat is de juiste hoeveelheid voor je gezicht. De lijn loopt de over de lengte van je hele vinger. Een andere manier om te zien of je genoeg gebruikt is door een hoeveelheid te gebruiken die overeenkomt met het formaat van een munt van twee euro.

Dit klinkt misschien als veel zonnebrand, maar vergeet niet dat er plekken zijn die vaak overgeslagen worden die je ook in moet smeren. Denk aan je oren, langs je haarlijn en je keel. Deze regel geldt voor je zonbescherming op zich. Als je een ander product gebruikt waar SPF in zit, zoals een dagcrème of een make-up product, raden we alsnog aan om een losse SPF te gebruiken. Twee vingers aan foundation is namelijk veel te veel en dit breng je natuurlijk niet op dezelfde plekken aan als je zonbescherming. Dit soort producten zijn een handige aanvulling voor je zonbescherming, maar het kan zonnebrand helaas niet vervangen.

En dan is er nog een gedeelte van je gezicht dat je niet mag vergeten: je lippen. Je lippen zijn nog kwetsbaarder voor de zon dan de rest van je gezicht. Op je lippen moet je dus ook zeker SPF aanbrengen en het liefst wat vaker dan op de rest van je gezicht. Je kan hiervoor je gewone zonbescherming gebruiken, maar als je dit niet fijn vindt kun je ook een lippenbalsem met SPF gebruiken.

Bron: Self
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top