Gezichtsverzorging

Zonnebrandpoeder is een ding, maar werkt het echt?

Zonnebrandpoeder is een ding, maar werkt het echt?

Zonnebrand is een onmisbaar product in ieders skincare routine. Je huid goed beschermen tegen de zon kan vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker voorkomen. Zonnebrand kennen we allemaal als een vloeibaar product, maar wist je dat het ook in poedervorm bestaat? Dat klinkt top, maar werkt het ook echt?

Lees ook: Werken pimple patches echt?

Wat is zonnebrandpoeder?

Zoals de naam suggereert is een zonnebrandpoeder een zonnebrand in losse poedervorm. Je brengt het product aan met een kwast. Zonnebrandpoeder wordt gezien als een fysieke zonnebrand en bevat ingrediënten op basis van mineralen waaronder zincoxide en titanium dioxide. Deze ingrediënten beschermen de huid tegen UV-straling. Zonnebrandpoeder is een goed product om te gebruiken wanneer je gedurende de dag je zonnebrand opnieuw aan wil brengen als je make-up draagt. Daarnaast kan het ook een fijne oplossing zijn voor mensen met een gevoelige huid. Je kan het product ook gebruiken op de hoofdhuid. Dat is altijd handig voor als je altijd verbrandt bij je scheiding.

Werkt het echt?

Zonnebrandpoeder wordt vaak gezien als een minder effectieve vorm van bescherming dan reguliere zonnebrand. Zolang je het product op de juiste manier aanbrengt, zou het dezelfde bescherming moeten bieden als iedere andere vorm van zonnebrand met dezelfde factor. Helaas is het probleem met zonnebrandpoeder dat veel mensen het product niet op de juiste manier aanbrengen. Je moet er namelijk best veel van aanbrengen om de bescherming te krijgen die de verpakking belooft. Daarnaast zijn poeders minder bestendig tegen water en zweet, waardoor de bescherming sneller kan verdwijnen. Om deze reden raden we niet aan om zonnebrandpoeder te gebruiken als vervanging voor een vloeibaar product, behalve als het echt niet anders kan. Je kan het wel gebruiken als een aanvulling voor je zonnebescherming.

Wanneer gebruik je het?

Zonnebrandpoeders zijn dus geen vervanging voor gewone zonnebrand. We raden dit alleen aan wanneer je allergisch of gevoelig bent voor gewone zonnebrand en poeder het enige product is dat voor jou werkt. Een beetje bescherming is altijd beter dan geen bescherming. Het is wel handig om het product te gebruiken als je een vettige huid hebt en gedurende de dag je huid wil matteren. Hiermee vang je twee vliegen in één klap! Daarnaast raden we een poederzonnebrand ook aan voor als je je SPF opnieuw aan wil brengen over je make-up en voor wanneer je je hoofdhuid wil beschermen tegen de zon. Lees wel altijd goed de instructies voordat je het product aanbrengt, zo krijg je de juiste hoeveelheid bescherming.

Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top