Haarverzorging

Zo maak je de mooiste sleek-bun bij jezelf

Zo maak je de mooiste sleek-bun bij jezelf

De trend van nu: de sleek-bun! Je weet wel een laag knotje of staart, maar dan strak naar achter. Het is het perfecte kapsel voor warme dagen. Wil jij deze haarstijl een keer proberen, maar weet je niet welke producten je hiervoor nodig hebt? No worries, wij gaan je helpen. Leees hier hoe je de perfecte sleek-bun maakt bij jezelf.

Sleek-bun maken bij jezelf

Leuk je haren los in de zomer, maar wat een gedoe altijd. Of het is te warm of het zit nergens naar. Een kapsel die een beetje extra hitte kan besparen zou dan wel fijn zijn. De sleek-bun is top, want het zit lekker strak en daardoor heb je er geen last van. Je kan er daarnaast ook nog mee variëren. Denk aan de sleeked ponytail in combinatie met een vlecht of je doet de voorplukjes los. Er is genoeg mogelijk.

 

Hoe creëer je de perfecte sleek-bun

De sleek-bun is niet alleen makkelijk, maar staat ook nog eens chic. Een super trendy kapsel. Het kan niet zo gauw mis gana met dit kapsel. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt. Hoe vetter hoe beter. Het maakt dus echt niet uit of je haar schoon is of een beetje vettig. Je gebruikt best wat haarlak of wax en daarom is het helemaal niet erg als je haar niet gewassen is. Misschien maar beter juist. Volg de volgende stappen en jij hebt de perfecte bun:

  1. Het begint bij het nat maken van je haar om zo vervolgens het goed naar achter te kammen. Kies of je een scheiding wilt of dat je het helemaal naar achteren wilt. Zodra je kiest voor een scheiding, maak deze dan strak met een puntkam. Zorg ervoor dat het haar straks naar achteren zit zonder bobbels. Dit zorgt voor het mooiste effect.
  2. Kam vervolgens het haar naar achteren en maak een strakke staart op de hoogte die jij fijn vindt. Ben jij meer van een knotje? Maak dan een staart laag in je nek. Wil je een staart in combinatie met een vlecht? Maak hem dan ter midden van je hoofd, want dit het mooiste. Gebruik hiervoor een kam met natuur haren, want zo kun je je haren goed naar achteren kammen. 
  3. Nu is het tijd om de juiste producten te gebruiken, zodat het haar de hele dag op de plek wordt gehouden. Het beste is een gel die extra lang aanhoudt, een mooie glans geeft en een UV-filter heeft. Een sterkte hold zorgt ervoor dat het de hele dag goed blijft zitten. Je haar blijft zo extra beschermd tegen de felle zon. 
  4. Met een Super Set Spray kun je de look onder controle houden.
  5. Met een Glam Mist kun je een mooie finishing touch geven aan de look. Het heeft ook nog eens een lekkere geur. 
  6. Mocht je gaan voor een lage knot, draai dan een staart een paar keer totdat er een knot ontstaat. Spray nog wat extra haarlak overheen voor fixatie. Tadaa jouw perfecte sleek-bun! 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top