Fashion

‘Dirty martini green’ is in: zo style je de kleur

‘Dirty martini green’ is in: zo style je de kleur

Om de zoveel tijd is er een specifieke kleur waar de hele modewereld door op z'n kop wordt gezet. Afgelopen herfst was rood de it-kleur. Momenteel is er een nieuwe kleur waar we niet meer omheen kunnen: 'dirty martini green'. Dit is hoe je de kleur kunt stylen.

Wat is dirty martini green?

Na rood en botergeel is 'dirty martini green' de meest trendy kleur. De naam van de kleur is misschien een beetje vaag, maar de kleur zit in de olijfgroen familie. Alle tonen van deze kleur vallen dus onder de trend. Ook binnen deze specifieke kleurentrend is er dus nog ruimte voor variatie. Ga jij voor een fellere toon of liever voor iets subtielers? Welke toon je ook kiest, dit zijn de leukste manieren om de kleur te stylen.

Academisch chique

Wil jij deze kleur op een academische manier stylen? Dan is het superleuk om te kleur te dragen in de vorm van bijvoorbeeld een pantalon of een shirt dat perfect is voor een dagje in de collegebanken of de bibliotheek.

Laagjes

Olijfgroen is een kleur die je gemakkelijk kunt combineren met neutrale kleuren zoals beige, wit en zwart. Dit maakt het dan ook een ideale kleur voor het dragen van laagjes. Combineer bijvoorbeeld een olijfgroene jurk met een wit T-shirt of een olijfgroene trui met een wit shirt eronder.

Kantoor klaar

Voor een office look is dirty martini green ook erg geschikt. Ga bijvoorbeeld voor een look met een satijnen blouse en een pantalon. Deze look komt redelijk overeen met de academische aesthetic, maar door het satijn is het net iets eleganter.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Bijpassend setje

Wil je jouw hele look om de nieuwe kleurentrend laten draaien? Dan kun je gaan voor een bijpassend setje. Ga bijvoorbeeld voor een blazer met een bijpassend rokje. Of ga zelfs voor een volledig broekpak. Een jumpsuit of overalls in deze kleur zijn ook erg leuk!

Elegante avondlook

Groen is een hele mooie kleur om te verwerken in een elegante avondlook. Ga voor een jurk van een satijnen stof voor simpele maar effectieve look voor een bruiloft of een etentje. Maak de look af met mooie sieraden en je favoriete hakken. Voor olijfgroen is het vooral mooi om te gaan voor zilveren sieraden.

Casual cargo

Voor een streetstyle look is dirty martini green de perfecte kleur voor een cargobroek. Combineer de look met je favoriete T-shirt en sneakers.

Beeld: NL Beeld / Avalon
Deel dit artikel
Back to top