Lifestyle

6x dingen die je kunt doen met haarlak

6x dingen die je kunt doen met haarlak

Gooi die bus haarlak nog maar niet weg, want je kunt 'm voor heel veel andere dingen gebruiken. Wat dat is, dat lees je hier.

1. Haarlak tegen stof op kleding

Een kledingroller volstaat ook, maar heb je die even niet ter berschikking? Dan kun je haarspray gebruiken om pluis van je kleding af te kunnen krijgen. Spuit wat lak op een keukenpapiertje of een oud stuk textiel (zoals een oud doekje of oude kleding) en wrijf dit over de stoffige kleding. Alle pluizen verdwijnen voor je het weet.

2. Ladder in je panty

Heb je een (kleine) ladder in je panty? Dat is natuurlijk niet mooi. Veel van ons weten dat we doorzichtige nagellak op de uiteindes van de ladder moeten smeren om het niet verder te laten scheuren en de ladder perongeluk groter te maken. Maar haarlak is ook een wondermiddel als het gaat om ladders bestrijden. Gewoon even opspuiten, laten drogen en het gat zal niet meer groter worden.

3. Nagellak drogen

Gebruik jij geen gel, acryl of biab, en wil je je nagels een keer lakken in een mooie kleur? Dan is de kans groot dat je zult merken dat de lak niet snel genoeg droogt. Maar wanneer je direct na het aanbrengen van de nagellak wat haarspray over de nagels doet, zal de lak sneller drogen. Een afstand van ongeveer dertig centimeter is genoeg, en spuit het voor ongeveer twee seconden op de nagellak.

4. Setting spray

Wil jij dat je make-up er altijd goed uitziet, zonder dat je het door de dag heen hoeft bij te werken? Dan kun je kiezen voor een setting spray, maar ook voor haarspray. Spuit één keer vanaf hoog boven je hoofd wat haarlak op je gezicht, maar zorg ervoor dat je ogen en mond dicht zijn. Je zult zien dat je 's avonds nog steeds dezelfde look hebt als overdag!

5. Rits maken

Heb je een broek waarvan de gulp niet meer goed dichtgaat, en deze steeds weer opengaat? Spuit dan wat haarspray op de rits: dit zorgt ervoor dat er wat minder gladheid op de rits ontstaat, waardoor 'ie ook niet meer naar beneden kan zakken. Maak je maar geen zorgen meer om een open gulp!

6. Inktvlekken verwijderen

Je hebt vast wel eens een inktvlek van een pen op je kleding gekregen, en dat is natuurlijk heel vervelend. Je krijgt deze vlekken er moeilijk uit en niets lijkt te werken. Maar haarspray komt dit veranderen: spuit voor het wassen in met de lak en gooi het kledingstuk in de wasmachine. Gebruik hierbij wel haarlak met alcohol erin, dit werkt namelijk oplossend voor de vlek. Na het wassen is de vlek helemaal weg!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top