Gezichtsverzorging

Dit is de beste skincare routine als je rosacea hebt

Dit is de beste skincare routine als je rosacea hebt

Wanneer je rosacea hebt, hoor je je huid op een iets andere manier te verzorgen dan anders. Je huid heeft van zichzelf een rode gloed, wat erg mooi kan zijn. Maar je huid kan ook sneller geïrriteerd raken. Dit is hoe jij jouw ideale skincare routine kunt samenstellen voor als je rosacea hebt.

Reinig je gezicht in de ochtend en in de avond

Je gezicht reinigen hoor je iedere dag te doen, ook als je geen rosacea hebt. Hiermee verwijder je vuil dat zich opbouwt in je poriën. Verstopte poriën zorgen voor irritatie, en dit wil je zeker met rosacea altijd voorkomen. Gebruik een reiniger die mild is voor de huid of specifiek gemaakt is voor mensen met rosacea. Vermijd reinigers met exfoliërende ingrediënten.

Hydrateer je gezicht altijd na het reinigen

Door rosacea kan je huid sneller geïrriteerd raken. Een manier om dit te voorkomen is door je huid goed te hydrateren. Een uitgedroogde huid is namelijk erg kwetsbaar voor irritatie en huidschade. Gebruik een crème met hydraterende en kalmerende ingrediënten.

Bescherm je huid iedere dag tegen de zon

Als je rosacea hebt, is je huid van zichzelf vaak al een beetje rood. Je huid raakt sneller geïrriteerd en beschadigd en de zon kan flink wat schade aanrichten. Daarom raden we aan om dagelijks SPF te gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Het feit dat je de zon niet voelt betekent namelijk niet dat 'ie er niet is!

Vermijd irriterende ingrediënten

We vallen nog maar een keertje in de herhaling: door rosacea raakt je huid sneller geïrriteerd. Irriterende ingrediënten kun je dan ook maar beter vermijden. We hebben het hier dan voornamelijk over alcohol, parfum. menthol, glycolzuur en melkzuur. Check altijd even de ingrediëntenlijst van een product om te checken of het irriterende stofjes bevat. Wanneer je een nieuw product koopt is het ook altijd verstandig om eerst een patch test te doen om te zien of je huid er goed op reageert.

Gebruik kalmerende serums

Raakt je huid toch geïrriteerd? Gebruik dan serums met kalmerende ingrediënten. Er zijn een hoop producten op de markt die speciaal gericht zijn op mensen met deze huidaandoening. Deze raden we dan ook zeker aan om jouw huid mee te behandelen. Hiermee ben je hopelijk een stuk sneller van je huidirritatie af.

Verwerk een kalmerend masker in je wekelijkse routine

En als het dan ook nog even kan, is het voor je huid heel fijn om af en toe een kalmerend masker te gebruiken. Dit is voor jouw huid pure verwennerij. Doe dit één keer per week om je huid rustig te houden.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top