Haarverzorging

Dit is waarom je je hoofdhuid moet scrubben

Dit is waarom je je hoofdhuid moet scrubben

Heb jij ooit al wel eens advies gekregen van je kapper dat je je hoofdhuid moet scrubben? Als je er eenmaal mee begint dan kun je daarna niet meer zonder. Ontdek hier waarom je het een kans moet geven.

Dit is waarom je je hoofdhuid moet scrubben

Heb jij wel eens last van een jeukerige of geïrriteerde hoofdhuid? Dan is het niet verkeerd om eens te beginnen met het scrubben van je hoofdhuid. Om de velletjes van je hoofdhuid te krijgen (dode huidcellen), kun je het beste scalp scrub gebruiken. Let alleen wel op als je een huidaandoening hebt of je wel scalp scrub mag gebruiken. Raadpleeg hiervoor je huisarts even.

De voordelen van scalp scrub

De scrub voor je hoofdhuid heeft heel wat voordelen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Het verwijdert 'build-up': Op je hoofdhuid nestelen talg, viezigheid, stof, maar ook haarverzorgingsproducten. Bij build-up worden je haarzakjes als het ware geblokkeerd. Gelukkig zorgt de scrub ervoor dat je lokken de kans krijgen om goed en gezond verder te groeien. 
  • Stimuleert de haargroei: Bij het gebruik van scalp scrub dan zorg je ervoor dat je de haarzakjes vrijmaakt om goed te groeien. De scrub verwijdert de dode huidcellen en dit stimuleert de haargroei. Hoe gezonder namelijk de omgeving van je haar, hoe beter het groeit en glanst. 
  • Voorkomt een droge hoofdhuid: Je voorkomt een geïrritreerde hoofdhuid en roos. Het hoeft trouwens niet altijd te betekenen dat de witte stukjes in je haar roos zijn, want het kan ook zo zijn dat je een droge hoofdhuid hebt. Door te scrubber verwijder je de velletjes en laat je je haar meer glanzen. Win-win situatie toch? 

Hoe vaak scrubben? 

Het beste is om iedere drie dagen je haar te scrubben, zodat je de dode huidcellen goed wegkrijgt. Je bouwt dit na een tijdje steeds meer af. Vraag vooral om advies bij je kapper, want die weet het beste wat jouw hoofdhuid nodig heeft. Zorg ervoor dat je het in ieder geval per week beperkt van maximaal één tot twee keer per week. Maar hoe gaan we nu eigenlijk precies te werk?

Zo ga je te werk

Het is even iets anders dan anders, maar als je het eenmaal doorhebt dan is het heel eenvoudig. Begin met het nat maken van je haar. Vervolgens verdeel je je haar in een middenscheiding en breng je de scrub aan. Geef jezelf nu een hoofdhuidmassage, terwijl je de scrub over de huid verdeelt. Neem hier echt even de tijd voor. Vaak duurt het wel even vijf minuutjes. Gebruik vooral je vingertoppen en maak ronddraaiende bewegingen. Zodra je klaar bent, was je de scrub uit. Dit is even een klusje. Zodra de meeste korreltjes weg zijn, gebruik je een shampoo voor de hoofdhuid om te wassen. Daarna nog even een conditioner of masker. Et voilà! Ga jij voortaan scrub gebruiken?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top