Haarverzorging

Hoe krijg ik de groene gloed uit mijn haar?

Hoe krijg ik de groene gloed uit mijn haar?

Heb jij wel eens een groene gloed gekregen in je haar en heb je geen idee hoe je dit eruit krijgt? Heel herkenbaar! Het ontstaan van deze kleur kan verschillende oorzaken hebben. Van spoeling tot ketchup. Er zijn verschillende middelen die je hiervoor kunt inzetten. Wij hebben dit voor je uitgezocht.

Groene gloed in het haar

De groene gloed in je haar ontstaat er niet zomaar. Er zijn hier verschillende oorzaken voor:

1. Zwembadwater

In een zwembad zit veel chloor, maar dit is gek genoeg niet de reden voor het verkleuren van je haar. De groene gloed ontstaat namelijk door al het koper in het water. Maar hoe komt koper in het water terecht? Dit kan komen door de leidingen waar het water door loopt of algenbestrijders.

 

2. Douchen 

Ook in jouw huis lopen leidingen, dus deze kunnen ook weer koper bevatten. Koper hecht zich weer aan de proteïnen in je haar. Mocht je dus nooit een bezoekje aan een zwembad brengen, dan weet je dus waar die groene gloed vandaan zou kunnen komen

 

3. Verven

Ja ook helaas na het verfen kunnen we een groene gloed in ons haar krijgen. Mensen die hun haar blonderen en daarna weer donker gaan, kunnen hier nog wel eens last van krijgen. Zodra je gaat blonderen worden er geleidelijk pigmenten verwijderd uit je haar. Ga jij daarna weer over naar donker, dan is de kans op groen haar groot. Dit komt door de groene pigmenten die de verf bevat. Als je deze kleur aanbrengt op ongepigmenteerd haar, dan is de kans dat de kleur doorslaat. De complementaire kleur is namelijk verwijderd uit je haar tijdens het blonderen. Hallo groene lokken.

 

 

Hoe krijg ik de groene gloed uit mijn haar? 

Weg met die groene gloed! Wij hebben de volgende oplossingen voor je:

  1. Anti-roos shampoo: We kennen allemaal wel anti-roos shampoo, maar wist je ook dat je deze shampoo kunt gebruiken om een groene gloed weg te halen uit je haar? Je vervaagt namelijk met deze shampoo je haarkleur en dus ook de groene kleur. Let er alleen wel op dat je niet alleen de groene vloed vervaagd, maar ook je gewenste haarkleur. Niet dat je schrikt van je haarkleur. 
  2. Ketchup: Jaja ketchup doet wonderen. Door de rode pigmenten neutraliseer je de groene tinten in je haar. Zorg er wel voor dat je de ketchup goed verdeelt over je haar en het daarna afdekt met aluminiumfolie. Laat dit ongeveer 20 minuten inwerken. Spoel het daarna grondig uit. Je haar kan na het wassen wat donkerder uitvallen, maar schrik hier niet van. Na het wassen is dit weer weg. 
  3. Kleuring of spoeling (semi-permanent): Gebruik een semi-permanente kleuring of spoeling met een rood pigment. De groene kleur wordt zo geneutraliseerd. Heb je niet zoveel ervaring met kleurspoelingen? Vraag dan vooral even om advies bij je kapper. 

 

Beter voorkomen dan genezen

  1. Conditioner: Gebruik een conditioner voor het zwemmen. Zo creeër je een beschermlaagje voor je haar. De koper tast dan niet meteen je haar aan. Zorg dat je je haar nat maakt voor het aanbrengen van conditioner. Steek het vervolgens op en je bent klaar om te gaan zwemmen. 
  2. Shampoo: Ben je al in contact gekomen met zwembadwater? Was dan je haar meteen na het zwemmen. Zo is de kans op een groene gloed een stuk kleiner. 
  3. Voorpigmenteren: Mocht jij je haren weer eens willen verven? Zorgt dan dat je het vooraf gaat voorpigmenteren met een spoeling met rode pigmenten. 
  4. Badmuts: Deze mocht niet ontbreken in dit rijtje. Misschien neit de meer charmante oplossing, maar wel heel eenvoudig. 
Bron: Haarspullen.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top