Health

Zo kom je vandaag nog uit je dipje

Zo kom je vandaag nog uit je dipje

Zit je even niet zo lekker in je vel vandaag en heb je zowaar een dipje? Dan wil je daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van afkomen. Je bent op zoek naar een oplossing voor de korte termijn, maar wat helpt nu echt? Zoek niet langer! Wij hebben dé solution voor je.

Lees ook: In je gym era? Dit zijn dingen die je moet weten over creatine

Zo kom je uit je dipje

Het leven zit niet altijd mee en om welke reden dan ook heb je soms gewoon een off day. Dat kan gebeuren, maar erg fijn is het niet. Om er van af te komen ben je bereid om bijna alles te doen, maar sommige dingen lijken averechts te werken. Heeft jouw mood een snelle en fijne oppepper nodig? Dan is dít je redder in nood.

Walk, walk, walk

Ja, het antwoord is zó simpel. Om snel en effectief uit je dipje te komen, kun je het best een lekkere wandeling gaan maken. Wanneer je in een dipje zit is dit misschien niet de oplossing die je wil horen, maar om je beter te voelen moet je juist tegen je nare gevoelens in gaan. En dat betekent dus, jas aan, schoenen aan en gaan met die banaan. De wandeling hoeft niet eens lang of ver weg te zijn. Een ommetje van 15-30 minuutjes is al genoeg. Gegarandeerd dat je er zowel fysiek als mentaal van opknapt, zo blijkt uit een groot onderzoek.

Impact van wandelen

Onderzoekers van de University of Queensland, Australië hebben data van 218 eerdere studies waaraan in totaal 14.170 mensen aan meededen bestudeert. Een mega groot onderzoek dus! Met deze studie wilden de onderzoekers bepalen wat de impact van verschillende soorten fysieke inspanningen op de mentale gezondheid is.

Hieruit bleek dat zelfs beperkte fysieke activiteit, zoals wandelingen neerslachtige gevoelens bij zowel mannen als vrouwen kunnen verbeteren. Iets intensievere beweging is natuurlijk ook goed. "Ook al werpen trainingen van lage intensiteit, zoals wandelen of yoga, hun vruchten af, de resultaten suggereren dat de voordelen toenemen naarmate de intensiteit van de activiteit toeneemt", vertelt hoofdonderzoeker Dr. Michael Noetel.

Endorfine

De positieve effecten van low impact bewegen zijn vooral te danken aan meer endorfinen die worden aangemaakt in je lichaam.  Endorfinen zijn hormonen die depressieve gevoelens verminderen. Ook hebben sociale interacties tijdens het sporten een groot positief effect. Nou... Wat dacht je ervan? Hup, aan de wandel!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top