Lifestyle

Op deze plekken in Nederland maak je de mooiste herfstwandelingen!

Op deze plekken in Nederland maak je de mooiste herfstwandelingen!

In het najaar krijgen we minder snel onze dagelijkse vitamine D binnen. Door de frisse temperaturen blijven we toch sneller binnen. Dat terwijl je een mooie herfstwandeling kan maken! In Nederland hebben we een aantal prachtige plekken, die in de herfst vaak op z’n mooist zijn. Op één van deze wandelplekken raak je gegarandeerd even alle stress en zorgen kwijt.

Wandelen in de herfst #1 - Het Dwingelderveld, Drenthe

Dit natuurlijke pareltje is meteen een heel bijzondere plek voor de herfstwandeling. Het Dwingelderveld in Drenthe is namelijk blijkbaar het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier heb je genoeg verrassende uitzichten op de hei, meren en het bos. Als je zo vroeg mogelijk komt voor de zonsopkomst, heb je kans op een prachtige, roze lucht.

Wandelen in de herfst #2 - Utrechtse Heuvelrug, Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug is op zichzelf een gigantische wandelplek. Gelukkig bestaat tegenwoordig Instagram, waar je snel en makkelijk inspiratie voor herfstwandelingen vindt. Zo is Landgoed De Paltz, op de Utrechtse Heuvelrug, een toffe plek voor je volgende wandeling. Ze hebben een speciale wandelroute van zo’n drie kilometer, waarbij je zowel grote weides tegenkomt als kleine bospaadjes. Op deze romantische wandelplek wil je zeker verdwalen met je lover!

Wandelen in de herfst #3 - Het Speulder- en Spielderbos, Gelderland

Het mooiste bos van Nederland vind je waarschijnlijk in Gelderland. Veel fotografen en natuurliefhebbers zijn gek op het Speulder- en Spielderbos. We snappen wel waarom! Het lijkt wel het betoverende bos uit de serie Once Upon A Time. Doordat de bomen hier deels met elkaar zijn vergroeid, wordt het een heel knus en donker bos. Daardoor is het extra mooi, wanneer er zonlicht tussen de bomen door schijnt.

Wandelen in de herfst #4 - De Veluwezoom, Gelderland

De Veluwe is altijd een goed idee voor wandelingen! Niet alleen vind je hier mooie natuurgebieden met bomen, heide en meren, maar mogelijk ook schattige hertjes. Ah! En als je geen dieren ziet, dan blijft het een fijne, rustgevende wandeling. Voor het gemak hebben ze zelfs een speciale NS-wandeling, die loopt van station Dieren – hoe toepasselijk – naar station Rheden. Deze route is 11 kilometer lang en duurt gemiddeld zo’n drie uur, waarbij je tussendoor ook genoeg rustmomenten vindt. Er zijn een paar restaurantjes op de route. Ben je een ervaren wandelaar? Dan kun je eventueel ook naar station Velp. Deze route is iets langer, namelijk 14 kilometer.

Wandelen in de herfst #5 - Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant

Een stukje naar beneden in het zuiden van Nederland vind je de Loonse en Drunense Duinen. Deze gigantische wandelplek in Noord-Brabant is perfect voor een herfstwandeling. Je hebt hier niet alleen een grote heide, maar ook een enorme zandvlakte. Daardoor is het ook een zeer geschikte locatie voor nieuwe Instagramfoto’s.

Wandelen in de herfst #6 - De Groote Peel, Noord-Brabant/Limburg

Dan vind je op het randje van Brabant en Limburg nog een mooie wandelplek. Hoewel het de Groote Peel heet, is het niet het grootste natuurgebied. Het is juist het kleinste nationale park van Nederland. Klein maar fijn! Vooral de route over de Knuppelbrug is heel populair. Met zonsopkomst of zonsondergang word je hier flink verrast met een prachtig uitzicht.

Wandelen in de herfst #7 - Sallandse Heuvelrug, Overijssel

Tot slot een wandelplek waar je eigenlijk het liefst in de eerste helft van september een herfstwandeling maakt. Al blijft de Sallandse Heuvelrug één van de mooiste plekken in Nederland voor een lange wandeling. Als je mazzel hebt is er vrijwel niemand, waardoor je hier een zeldzame stilte ervaart. Wauw!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top