Lifestyle

De mooiste Instagrammable spots per provincie

De mooiste Instagrammable spots per provincie

Ben jij altijd bezig met Instagram, the perfect picture en het ontdekken van nieuwe fotospots? Lucky you. In Nederland zijn er tal van toffe plekken om jouw feed mee op te vullen. Wij zochten de mooiste spots per provincie voor je op! No matter where you are, we’ve got you.

Friesland - Blokhuispoort, Leeuwarden

In deze voormalige gevangenis vind je tegenwoordig een cultureel bedrijvencentrum.  Je kunt er onder andere eten en borrelen, maar niet te vergeten: je kunt rondom de oude officiële muren prachtige Instagram foto's maken! 

Groningen - Reitdiephaven

Op deze prachtige locatie in het noordwesten van Groningen vind je dit pittoreske kleurrijke haventje. Met de mooie gekleurde huizen in de Scandinavische style is deze plek een lust voor het oog!

Drenthe - 't Nije Hemelriek

Deze plek is superpopulair onder de Instagrammers. Met het helderblauwe water en de mooie zandstranden lijkt het net alsof je op vakantie bent in Italië, wauw!

Overijssel - Roombeek Enschede

Misschien wel de tofste wijk van Enschede. Het gebied is tegenwoordig uitgegroeid tot een cultureel walhalla.  Which means: super toffe plekken voor mooie foto's! 

Gelderland - Kasteel Cannenburch

Wil jij een die echte royalty vibes uitstralen op je nieuwste Insta kiekje? Check dan eens dit middeleeuwse kasteel midden in een oud parkbos in de natuur. Het water rondom het kasteel zorgt voor een gaaf spiegeleffect!

Utrecht - Schommel Oude Gracht

Utrecht is een prachtige historische stad en kent tientallen mooie plekjes. Maar kende je de schommel aan de Oudegracht al? Super Instagrammable!

 

Flevoland - RIFF, PD#18245

Deze plek is voor veel van ons waarschijnlijk nog onbekend, maar zeker waard om eens een kijkje te nemen. Dit monument in Dronten is ontworpen door Bob Gramsma ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Zuiderzeewet. Het monument is reusachtig en superbruut vast te leggen. Gaaf!

Noord-Holland - Zevenlandenhuizen

Waarschijnlijk ken je veel plekjes in Amsterdam, maar ken je de Zevenlandenhuizen nabij het Vondelpark al?  Het woord zegt het al, er staan zeven compleet verschillende huizen naast elkaar, die allemaal gebouwd zijn in de stijl van een ander land. Verschillende locaties in één dus, hoe ideaal?!

Zuid-Holland - Kubuswoningen Rotterdam

Deze iconische woningen in Rotterdam zijn mega populair. Bijna iedereen die er langskomt maakt wel een foto. De opvallende gele vierkante huizen vallen vrijwel direct op. Architect Piet Blom ontwierp de woningen na de oorlog. 

Zeeland - De Reigerstraat Middelburg

Ik hoor je denken: 'Huh, is dat niet in Portugal?' Nee, dat is niet het geval! Dit is namelijk in ons eigen kikkerlandje, in Middelburg. De inspiratie voor de paraplu's in de straat komen van het Art Festival in Portugal. Het idee om de straat te pimpen kwam van winkeleigenaren en ze wisselen ook nog wel eens met lentebloemen. Hoe leuk!

Noord-Brabant - Strijp-S in Eindhoven

Wil je toffe industriële foto's maken? Dan ben je bij Strijp-S op het goede adres. Dit oude industriepark kent tal aan fotogenieke spots en graffitimuren. Welk plekje kies jij?

Limburg - Boekhandel Dominicanen Maastricht

Deze plek is wel heel bijzonder. Je bent in een kerk, een boekhandel en een Instagram hotspot at the same time. Hier kun jij je vast en zeker uren vermaken!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top