Lifestyle

Keuzestress? Alle Koningsdag festivals van 2024 op een rijtje 

Keuzestress? Alle Koningsdag festivals van 2024 op een rijtje 

Onze koning Willempje is bijna alweer jarig en dat moet natuurlijk goed gevierd worden. De verjaardag van de koning vieren door middel van de hele dag te dansen op goede muziek met het zonnetje op je gezicht, dat is de beste manier. Dat doe je op een festival. Op 27 april zijn er heel veel verschillende festivals georganiseerd, maar waar moet je heen? Wij hebben alle leuke festivals voor je op een rijtje gezet.

Lees meer: Dit zijn 28 outfits met oranje om tijdens Koningsdag én erna te dragen

Kingsland in Groningen, Amsterdam en Rotterdam

Al vier jaar wordt Kingsland georganiseerd in drie verschillende steden, namelijk Groningen, Amsterdam en Rotterdam. Voor de 18-plussers is het hier de hele dag feest. Zing mee met de liedjes van onder andere Antoon, Lil Kleine, Frenna en Broederliefde. Dans op de platen van Martin Garrix, Johnny 500 en AnD. De prijzen verschillende per stad en liggen tussen de €50 en €60 per ticket. Voor een hele dag dansen en zingen in een te gekke oranje oufit moet je bij Kingsland zijn.

Meer op Instagram

Oranjebloesem in Amsterdam

Als je gek bent op festivals dan ben je bekent met Oranjebloesem, in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bij Oranjebloesem geniet van allerlei muziekgenres uit de dancewereld, zoals: house, techno, deephouse en hard techno. Voor rond de €60 kan jij met je 18-plus vrienden de hele dag genieten van de muziek. Zet je oranje zonnebril op en gaan met die banaan.

Meer op Instagram

538 Koningsdag in Breda

Ben je fan van alle Nederlandse artiesten? Dan moet je naar Breda. Bij 538 Koningsdag treden alle grote namen op en is het één meezingfestijn. Schreeuw mee met Suzan & Freek, dans op de nummers van Flemming en geniet van de looks van Douw Bob. Ook voor dit festival is een minimumleeftijd van 18 jaar. Voor €42,50 sta jij van 12.00 tot 22.30 mee te zingen met alle hitjes.

Meer op Instagram

Verknipt Kingsland Festival in Zaandam 

Ben je gek op de hardste techno? Ga dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander vieren in Zaandam. Bij Verknipt Kingsland Festival vindt de grootste rave op Koningsdag plaats. Alle 18-plussers halen een kaartje voor € 68,94. Ga elf uur lang hard op drie indoor en outdoor stages en heb een geweldige Koningsdag met een leuk oranje topje aan en zonnebril op.

Meer op Instagram

Het Foute Oranjefeest 2024 in Arnhem 

Vier jij het liefst Koningsdag met de hele familie? Ga dan los met ze allen bij Het Foute Oranjefeest 2024 in Arnhem. Hier zijn alle leeftijden van harte welkom en het is ook nog eens helemaal gratis. Zing mee met de liedjes van Roxy Dekker en ga van links naar rechts met de Snollebollekes. Hier heb je als gezin, vriendengroep of familie een hele gezellige Koningsdag.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top