Lifestyle

Met deze 8 date ideeën komen jij en je partner écht tot elkaar

Met deze 8 date ideeën komen jij en je partner écht tot elkaar

In een lange relatie kunnen de dates er nog weleens bij in schieten. Dat terwijl een romantische date op z’n tijd wel heel goed is om de verliefdheid in stand te houden. Krijg je het gevoel dat jij en je partner een beetje uit elkaar groeien? Ga dan eens op één van deze intieme dates. Wedden dat jullie daarna niet meer zonder elkaar kunnen?

1. Neem de tijd voor emotionele én fysieke intimiteit

Dates zijn ervoor bedoeld om meer tijd door te brengen met iemand. Wanneer je iets afspreekt, denk je misschien wel aan wat je allemaal gaat doen: wandelen, hapje eten, bioscoop. Maar denk je er ook aan hoeveel emotionele en fysieke intimiteit er zal zijn? Als jij en je partner echt goed tot elkaar willen komen tijdens een date, zorg dan dat er genoeg is van allebei. Emotionele intimiteit is bijvoorbeeld een diep gesprek tijdens het diner. Fysieke intimiteit is vervolgens niet per se seks. Dat zijn ook gewoon aanrakingen (strelen, handjes vasthouden) en natuurlijk een knuffel.

2. Doe iets heel kinderlijks en speels

Houd je ook vooral niet in bij het verzinnen van nieuwe dates. Jij en je partner zijn nu dan misschien wel al volwassen, toch mogen ook jullie weleens iets heel kinderlijks en speels doen. Ga bijvoorbeeld op een avondje samen een fort maken van dekens of ga in de avonduren naar de speeltuin. Door het innerlijke kind in jullie naar boven te halen, worden jullie samen helemaal speels en excited. Het haalt waarschijnlijk nostalgische gevoelens naar boven en dit kan weer leiden tot nieuwe, diepe gesprekken over vroeger.

3. Probeer samen iets heel nieuws uit

Vooral in een lange relatie zijn er waarschijnlijk wel wat dingen, die jij en je partner vaker samen doen. Stap eens een keer uit de routine en probeer samen iets heel nieuws uit. Iets waar jullie allebei niet snel aan denken. Misschien lijkt bijvoorbeeld golf helemaal niets voor jullie, maar hoe weet je dat eigenlijk? Door nieuwe dingen uit te proberen blijven de vonken over en weer vliegen.

4. Verzin allebei een date met hetzelfde budget

Misschien bepalen jullie normaal samen wat jullie doen op een date, maar verzin eens allebei een date. Om het interessanter te maken, houden jullie wel hetzelfde budget aan. Als jij en je partner een date verzinnen met hetzelfde budget, wordt jullie creativiteit meer aan het werk gezet. Je wilt elkaar natuurlijk wel verrassen.

5. Probeer samen een nieuw restaurant of recept

Ook bij dit date idee gaat het over nieuwe ervaringen opdoen met je partner. Grote kans dat jij en je geliefde inmiddels een aantal gezamenlijke, favoriete restaurantjes en recepten hebben. Stap weer uit de routine en probeer eens een nieuwe keuken! Zoek leuke, nieuwe restaurantjes via het internet, dat mag ook met eten waar jullie allebei dol op zijn. Of zoek iets uit wat jullie allebei nog helemaal niet kennen. Wie weet blijkt het jullie nieuwe favoriete keuken.

6. Speel samen een (bord)spel

Een date kan ook heel eenvoudig zijn. Je hoeft niet altijd ergens naartoe. Het kan net zo goed thuis plaatsvinden aan de eettafel. Wie wordt nou niet blij van een (bord)spel? Klassiekers als Monopoly en Kolonisten van Catan zijn altijd een goede keuze, maar je kunt ook samen nieuwe spellen halen bij een spelletjeswinkel.

7. Kijk elkaars meest favoriete film

Als jullie toch een spelletjesavond houden, eindig dan lekker samen op de bank met een film. Zoek niet samen een film uit, maar laat elkaar je meest favoriete film zien. Waarschijnlijk zorgt dit ook voor nieuwe gespreksstof over de film. Waarom is het bijvoorbeeld iemands favoriet?

8. Houd samen een spa avondje

Tot slot een date idee waar jullie sowieso allebei van zullen genieten. Houd samen een spa avondje at home, waarbij jullie elkaar helemaal verwennen met massages en een heerlijk bad. Doe voor de fun ook samen een gezichtsmaskertje op en vergeet niet geurkaarsjes aan te steken. Grote kans dat jullie aan het einde van de avond helemaal relaxt én opgewonden in bed eindigen. *wink*

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top