Lifestyle

4 tips om op de juiste manier een lange relatie in te stappen

4 tips om op de juiste manier een lange relatie in te stappen

Je leven samen met iemand delen, kan het mooiste zijn wat er is. Een relatie kan ervoor zorgen dat wij het leven door een roze bril bekijken en dat eventuele rode vlaggen zich bevinden in onze dode hoek. Wanneer jij voor het eerst een verbintenis aangaat die potentieel een lage termijn relatie kan worden, kan het volgende advies van groot belang zijn.

Het liefste wil iedereen een heartbreak voorkomen en vooral bij een relatie waar we onze kostbare jaren in steken. Deze vier tips helpen je een lange termijn romance te vermijden die jouw leven doet instorten als het uitgaat.

1. Geef niet alles op

Vooral in het begin kunnen we ons makkelijk verliezen in een relatie. We willen zo veel mogelijk bij onze lover zijn en de rest van de wereld lijkt niet meer te bestaan. Een avondje met vriendinnen wordt snel ingeruild voor een romantische date night. Al gauw neem jij je vriend of vriendin overal mee naar toe en worden jullie langzamerhand niet meer gezien als individu maar als onscheidbaar duo. Als jij je relatie wilt laten slagen op de lange termijn, is het verstandig om je eigen leven te houden. Dit houdt in dat jouw vrienden, familie, studie of baan hoog op jouw prioriteitenlijstje moeten blijven staan. Wees je ervan bewust wanneer jij je plannen alsmaar blijft cancellen om tijd met je kersverse liefde te spenderen. Bezoek je familie af en toe ook eens in je eentje en vooral en avondje met vriendinnen is niet hetzelfde wanneer jouw lover erbij is. Zorg ook dat jij je partner de ruimte geeft om zijn of haar eigen leven te blijven leiden.

2. Niet veranderen

Jullie zijn verliefd op elkaar geworden om wie jullie zijn. Probeer je partner niet te willen veranderen. Je kom er snel genoeg achter dat hij of zij waarschijnlijk nooit in het perfecte plaatje zal passen dat jij voor ogen hebt. Accepteer je lover om wie hij of zij is. Tegelijkertijd is het ook niet de bedoeling om genoegen te nemen met minder. Na een tijdje kan je erachter komen dat jullie toch niet goed bij elkaar passen, en dat is ook oké. Soms moet jij de beslissing maken om een relatie te verbreken. Ga jezelf ook niet aanpassen aan je nieuwe liefde, uiteindelijk leef je dan een leugen en dat houd je niet lang vol.

3. Deal met jezelf

Het is normaal dat er onzekerheden komen kijken wanneer jij een relatie aangaat. Je bent misschien heel jaloers, needy of je gaat aan jezelf twijfelen. Ook in een relatie is er genoeg gelegenheid voor persoonlijke ontwikkeling. Leg al jouw eigen problemen niet bij je partner neer en verwacht niet dat hij of zij alles voor je kan oplossen. Kijk uit dat je niet aan zelfsabotage doet en probeer van jezelf te houden!

4. Geniet ervan

Veel twijfels kunnen naar boven komen als het gaat om jullie relatie. Je zorgen maken over dat het potentieel uitgaat, is zonde. Sommige relaties zijn niet voor altijd en dat hoort erbij. Geniet van de tijd die jullie nu hebben en hoe de toekomst eruit gaat zien, merk je vanzelf.

Beeld: Photo by Roberto Nickson on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top