Lifestyle

Last van een slecht humeur? Dit is zo voorbij met deze 5 tips

Last van een slecht humeur? Dit is zo voorbij met deze 5 tips

Ken je het gevoel dat je gewoon even helemaal nergens zin in hebt en maar niet uit die negatieve vibe komt? Je irriteert je aan vrijwel alles en eigenlijk hoop je dat de dag maar snel voorbij is. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn of te blijven. Er zijn namelijk een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je uit die slechte bui komt!

Van sporten tot afspreken met vriendinnen, deze vijf tips gaan er gegarandeerd voor zorgen dat jouw bad mood ruimte maakt voor positieve energie! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Een wandeling maken

Soms kan het zó fijn zijn om je hoofd even helemaal leeg te maken. De perfecte plek hiervoor? In de natuur. Een wandeling zorgt er niet alleen voor dat je even uit die ‘bubbel’ stapt, maar het is ook nog eens goed voor je. Loop een stukje door de wijk of ga naar het bos - een lange wandeling kan eigenlijk nooit kwaad.

2. Met vriendinnen afspreken

Als er iets helpt tegen een slecht humeur, is het jezelf omringen met positieve mensen. Ondanks dat je hier misschien helemaal niet op zit te wachten, kan het echt helpen om je beste vriendin op te bellen of even af te gaan spreken. Maak samen een wandeling, ga een hapje eten bij jullie favoriete restaurant of ga lekker op de bank zitten met een wijntje erbij. 

3. Sporten

Voor alle fanatieke sporters onder ons is dit misschien wel de beste optie. Even lekker alle frustratie eruit sporten. Ben je niet zo’n fit girl? Misschien is dit dan hét moment om een keer een kijkje te gaan nemen in de sportschool bij jou om de hoek. Voor veel mensen is dit namelijk een echte uitlaatklep en misschien ook wel voor jou! Niet geschoten is altijd… juist ja, mis. 

4. Neem tijd voor jezelf

Houd je ervan om je te omringen met mensen, maar merk je dat je liever even alleen wilt zijn? Ook dat kan natuurlijk. Neem een bad of ga uitgebreid douchen, lees je favoriete boek of maak een heerlijke maaltijd voor jezelf. Die bad mood kan bijvoorbeeld ook ontstaan doordat je stress hebt en dus echt even me-time moet inplannen. Voel je dan ook vooral niet schuldig als je even een keer aan jezelf denkt.

5. Let it be

Ja, iedereen is wel eens chagrijnig. Let it be. Je hoeft je dan ook echt tegenover niemand te verantwoorden dat je even niet zo lekker in je vel zit. Het is vooral belangrijk dat je op een gegeven moment uit die bad mood komt en weer zin hebt om dingen te gaan ondernemen. Maar tot die tijd: pak je rust en maak je geen zorgen. Uiteindelijk komt het goed!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top