Travel

In deze 6 landen moet je zijn voor een warme vakantie in oktober!

In deze 6 landen moet je zijn voor een warme vakantie in oktober!

Na een zomer vol zonnige, warme dagen is het moeilijk afscheid nemen van dit prachtseizoen. Alleen staat de kille, regenachtige herfst toch echt voor de deur. Gelukkig hoef je niet in Nederland te blijven. Je kunt ook gewoon op vakantie naar een warm land! Voor het gemak vind je hier wat inspiratie voor zonnige vakantiebestemmingen.

Samos, Griekenland

Griekenland is altijd een goed idee, zelfs in de herfst. De gemiddelde temperatuur in oktober is 22 graden en de kans op regen is niet heel groot. Dus dat wordt lekker wandelen door zonnige, typisch (Grieks) blauwe straatjes in bijvoorbeeld Pythagoreio of hoofdstad Vathy. Hier kun je bij goed weer ook suppen in het prachtige, helderblauwe water. Zoek je liever de natuur op? Naam dan een bezoekje aan de bergstadjes Kerkis en Ampelos.

Azoren, Portugal

Liefhebbers van zon én natuur moeten in de herfst naar de Azoren in Portugal. Dit eiland is één en al groen en bergen. Helderblauwe meertjes tussen de bergen en watervallen langs rotsen: de perfecte plek voor mooie Instagramfoto’s. Zonnen op het strand lukt waarschijnlijk niet in de herfst, maar het is wel het ideale seizoen voor een avontuurlijke hiking vakantie. Ook heb je in de herfst kennelijk de meeste kans om grienden te spotten. Dat zijn schattige, bijzondere dolfijnen met een platte snuit en bol voorhoofd. Misschien spot je zelfs volwassen én baby dolfijntjes, aangezien deze vaak worden geboren in de herfst. Ah!

Taghazout, Marokko

Voor een strandvakantie in de herfst ga je naar Taghazout in Marokko. In oktober is het hier gemiddeld 25 graden, dus zeker heel warm. En het is eens wat anders dan de Spaanse costa. Ooit was Taghazout vooral een vissersdorpje, waar veel surfers kwamen. Al is het inmiddels een soort tweede Ibiza geworden, maar dan misschien nog wat relaxter. Naast hangen op het strand, kun je natuurlijk ook gewoon lekker struinen door de straatjes. Niet alleen vind je hier leuke, gekleurde huisjes, maar ook veel toffe street art.

Sicilië, Italië

Als je aan Italië denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan Rome, Milaan en Venetië. Al kun je tijdens je vakantie in de herfst het beste naar het eiland Sicilië! Ook hier is het sowieso wel warm in de herfst, namelijk gemiddeld 21 graden. Je kunt dan naar het strand, dat mooi wordt omringd door rotsen. Al kun je natuurlijk ook steden bezoeken, zoals bijvoorbeeld Catania. Deze stad ligt onderaan de bekende Etna vulkaan. Of ga naar het schattige stadje Cefalù, dat heel geschikt is voor vakanties met de familie.

La Gomera, Canarische eilanden

Dan hebben we natuurlijk de Canarische eilanden. Dit gebied ken je vast wel, maar ken je La Gomera ook al? Je komt hier alleen via Tenerife met de veerboot, maar it’s worth it. Waar je je in Tenerife bevindt op een drukke plek vol toeristen, kom je in La Gomera vervolgens aan in een rust van oase. Het is vooral een fijne vakantieplek voor wandelaars, al heb je hier ook genoeg terrasjes om uit te rusten met een drankje. En met een gemiddelde temperatuur van 20 graden, voel je je dan zéker op vakantie!

Valletta, Malta

Tot slot het lekker warme stadje Valletta in Malta, waar het zelfs in de herfst gemiddeld 25 graden is. Heerlijk! Als je dol bent op Instagrammable plekken, dan word je hier heel enthousiast van. Valletta heeft namelijk alleen maar schattige straatjes vol honinggekleurde, historische huisjes en cobblestones straatjes. Plof na alle wandelingen lekker neer op een terrasje voor een pasta en een wijntje.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top