Interior

Zo vind je de beste vintage meubels

Zo vind je de beste vintage meubels

Kan jouw interieur wel een restyle gebruiken? Je maakt je huis weer helemaal on trend door juist terug in de tijd te gaan met vintage meubels. Maar het kan soms best lastig zijn om retro pareltjes tegen te komen. Daarom zetten wij 5 tips voor het vinden van vintage meubels voor je op een rijtje!

Tip 1: vintage meubelwinkels

In Nederland vind je verschillende vintage meubelwinkels. En waar de ene winkel zich bijvoorbeeld focust op Mid Century Modern meubels, vind je bij een ander weer juist vooral items met Space Age design. Ga bijvoorbeeld via Google Maps na of er bij jou in de buurt een vintage meubelwinkel zit en neem een kijkje!

Tip 2: kringloopvondsten 

Nog een tip waarvoor je de deur uitgaat: bezoek eens een kringloop. Je moet hierbij net wat meer geluk hebben om een pareltje tegen te komen, maar veel kringlopen hebben zoveel items staan dat je er altijd met veel inspiratie weer vandaan komt.

Tip 3: online verkoopplatformen

Op verkoopplatformen als Etsy, Whoppah en Reliving vind je allerlei tweedehands en vintage producten. Op Etsy kan je bijvoorbeeld heel makkelijk filteren op ‘vintage’, dus dat maakt de zoektocht naar mooie vintage meubels een stuk makkelijker!

Whoppah geeft zelfs de mogelijkheid om op specifieke stijlen te filteren, zoals Hollywood Regency of Memphis. Dit soort sites zijn bovendien ideaal om inspiratie op te doen, als je nog niet zo goed weet welke stijl of items je zoekt.

Tip 4: Marktplaats

Als je goed weet wat je wilt, kan je ook op Marktplaats nog wel eens met succes een vintage meubel scoren. Je zult in dat geval wel zelf een goede zoekopdracht moeten weten om het meubel mee te vinden, want de filters van Marktplaats zijn niet optimaal toegespitst op vintage.

Tip 5: bieden op vintage items

Wil je vintage design scoren en vind je het leuk om op items te bieden? Dan kan je eens een kijkje nemen op Catawiki. Op deze website vind je allerlei vintage meubels waar je een bod op uit kan brengen. Wie weet breng jij het hoogste bod uit!

Mooie items goed beschermen

Heb je jouw interieur een makeover gegeven met mooie vintage items, zoals een houten boekenkast? Zorg er dan voor dat je het hout goed onderhoudt, bijvoorbeeld met een houtolie. Hierdoor blijft je meubel langer mooi.

Daarnaast is het verstandig om je woonverzekering even te checken, zeker als je kostbare designmeubels hebt aangeschaft. Mogelijk dekt je huidige verzekering de hoge waarde ervan niet. In dat geval is het verstandig om je verzekering omhoog bij te stellen.

Shop je in het duurdere antieksegment? Dan heeft Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer, een tip voor je:

“Heb je erg kostbare items gekocht tijdens je zoektocht? Denk aan antieke meubels of dure kunst. Dan is een kostbaarhedenverzekering misschien een verstandige keuze. Je kunt je inboedelverzekering namelijk maar beperkt omhoog bijstellen. Met een kostbaarhedenverzekering heb je als het ware een soort aanvullende dekking, waardoor ook duurdere spullen goed beschermd zijn.”

Door dit te controleren kun je een passende vergoeding krijgen als je meubelstuk bijvoorbeeld schade oploopt door brand of inbraak. Zo kun je zorgeloos genieten van je nieuwe interieur!

Deel dit artikel
Back to top