Fashion

Dit is alles waar je rekening mee moeten houden als je online je kleding wil verkopen

Dit is alles waar je rekening mee moeten houden als je online je kleding wil verkopen

Heb jij oude kleding in je kast liggen die je nooit meer draagt? Dan kan het misschien een idee zijn om ze online te verkopen. Zo maak jij ruimte vrij in je kast en kun je een extra zakcentje verdienen. Daarnaast kun je iemand anders blij maken met jouw oude items. Dit is waar je allemaal rekening mee moet houden als je online je kleding wil verkopen.

Maak goede foto's

Het maken van goede foto's is essentieel als je online je kleding wil verkopen. Zonder duidelijke foto's is de kans dat je je kleding zal verkopen een stuk kleiner. Maak daarom foto's vanuit iedere hoek. Als je het item nog past, is het zeker een goed idee om een fotoshoot te houden waarbij je het item draagt. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat potentiële klanten hier alsnog naar zullen vragen. Je kan de vragen dus maar beter voor zijn. Zitten er vlekken of beschadigingen op je item? Maak hier dan ook foto's van. Dan weet je koper precies waar ze aantoe is.

Wees transparant over eventuele beschadigingen

Over beschadigingen gesproken. Wanneer deze er zijn, moet je hier je koper bewust van maken. Dat is wel zo eerlijk tegenover hen. Dit doe je dus door middel van foto's maar ook door het duidelijk in de beschrijving van je item te zetten. Je wil natuurlijk dat een koper een weloverwogen keuze kan maken en achteraf blij is met hun aankoop. Wees ook eerlijk over hoe vaak het kledingstuk is gedragen. Het is niet heel netjes om bij de advertentie te schrijven dat het item net nieuw is, wanneer dit niet zo is. Eerlijkheid en transparantie tegenover je kopers zorgt uiteindelijk voor positieve reviews. En deze zorgen uiteindelijk hopelijk voor meer kopers.

Houd een realistische prijs voor ogen

Het verzinnen van een prijs voor je items is vaak best lastig. Je houdt de originele koopprijs in gedachte, maar die kun je natuurlijk niet meer vragen. Het item is tenslotte niet meer nieuw. Houd jouw eigen wensen voor ogen, maar ook die van je kopers. Ga bijvoorbeeld niet te laag zitten, waardoor je er zelfs amper iets aan overhoudt. Maar ga ook niet te hoog zitten, zo schrik je kopers af. Vaak kunnen kopers ook een bedrag bieden. Houd voor jezelf een prijsrange in gedachte. Als ze hieronder gaan zitten, heb je gewoon het recht om het bod af te wijzen.

Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal

Wanneer je iets verkoopt, moet je het pakketje natuurlijk ook zelf verzenden. Dit gebeurt gelukkig vaak kostenloos, aangezien de koper de verzendkosten betaalt. Jij bent verantwoordelijk voor hoe het pakketje bij hen aankomt. Zorg ervoor dat het pakketje goed is ingepakt en dat het onderweg niet kan beschadigen. Investeer eventueel in doosjes, zakjes of enveloppen om je items in te verzenden.

Communiceer met je kopers

Om een goede verkoper te zijn, is het goed om duidelijk te communiceren met de kopers. Geef duidelijk aan wanneer de kleding verzonden is, zodat ze weten wanneer ze het kunnen verwachten. Geef ook op tijd antwoord wanneer ze vragen stellen. Houd het contact professioneel en respectvol, zo houd je er tevreden klanten aan over.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top