Lifestyle

Voorjaarsschoonmaak? 5x plekken om niet te vergeten

Voorjaarsschoonmaak? 5x plekken om niet te vergeten

Misschien ben je er al mee bezig, misschien moet je nog beginnen: de voorjaarsschoonmaak. Er zijn een paar plekken die je niet moet vergeten, wij vertellen je welke.

De voorjaarsschoonmaak

Elk jaar net voor de lente krijgen we een bepaalde drang om het hele huis te reinigen, of dat nu schoonmaken of opruimen is. Het is natuurlijk superfijn om dat gedaan te hebben, maar vaak vergeten we nog wel eens wat belangrijke plekken. Dit zijn deze plekken, en zo maak je ze goed schoon.

1. Medicijnenkastje

We hebben allemaal wel een plek waar we de medicijnen stoppen in de badkamer of in de keuken. Maar het zal je verbazen hoeveel van deze spullen we niet meer gebruiken of over de datum zijn. Gooi de oude medicijnen weg, we willen immers niet dat je deze gebruikt wanneer je ze weer een keer nodig hebt. Organiseer ook goed: je wil alles terug kunnen vinden wanneer de tijd rijp is. Let er wel op dat je je medicijnen niet zomaar in de 'normale' prullenbak mag gooien; breng ze liever naar de apotheek.

2. Matras

Wist je dat een matras gemiddeld miljoenen mijten bevat? De gedachte van talloze minuscule beestjes onder je tijdens het slapen zal je vooral veel slapeloze nachten opleveren, en daarom is het verstandig om zuiveringszout over je matras te gooien om het te kunnen schoonmaken. Ook kun je simpelweg het raam opendoen en het matras laten luchten. Zo komen tegelijkertijd ook de eerste zonnestralen binnen tijdens de voorjaarsschoonmaak.

3. Wasmachine

De wasmachine wast je kleding droog, maar we vergeten dat dit apparaat ook erg vies kan worden. Roest en schimmel kunnen zich vormen, en bacteriën vermenigvuldigen zich erg snel. Ook kan het een nare geur achterlaten op je kleding en in de wasruimte. Doe daarom een wasje met twee vaatwastabletten (ja, echt!) op een kort programma en laat de machine zichzelf reinigen. Een schone wasmachine betekent immers ook een schone was, en tijdens de eerste zonnestralen kun jij je was misschien zelfs buiten ophangen tijdens de voorjaarsschoonmaak.

4. Lampen

We vergeten het wel eens omdat ze niet erg opvallen, maar de lichtbolletjes verdienen ook aandacht. Geven jouw lampen alleen maar dof licht af? Dan is het tijd om de peertjes los te draaien, deze af te nemen met een natte doek en ze na het drogen weer in de lamp te draaien. Je doekje zal misschien vol met stof zitten, maar het licht schijnt weer als nooit tevoren.

5. Jaloezieën

We snappen dat het best een vervelend klusje kan zijn, maar jaloezieën vangen heel veel stof op Dit stof verspreidt zich weer wanneer je de jaloezieën open of dicht doet. Zorg er daarom voor dat je aan beide kanten het stof verwijdert. Hier zijn speciale reinigingsborstels voor, maar je kunt het ook met een doekje en een beetje sop doen. Laat de voorjaarsschoonmaak maar komen!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top