Lipstick

Wat is het verschil tussen lippenstift, lipgloss en een lip stain

Wat is het verschil tussen lippenstift, lipgloss en een lip stain

Er zijn veel verschillende producten voor onze lippen te vinden in de winkels. Naast lippenstift, lipgloss en lip stain zijn er nog veel meer producten om je lippen er mooi uit te laten zien. Maar welk product gebruik je? Voor wanneer? Wij leggen het je uit.

Lipgloss

Lipgloss geeft geen kleur af zoals stains en lippenstift dat doen. Het doel van lipgloss is vooral het hydrateren en de lippen laten glanzen. Er zijn wel lipgloss met verschillende kleuren, maar deze kleuren zijn vooral heel licht te zien en staan niet centraal. Daarnaast zijn er ook lipglossen die juist glitters bevatten. Veel mensen combineren hierdoor vaak lippenstift met lipgloss. Een rode lippenstift geef je net iets power door er een glitter lipgloss over te doen.

Lip stain

Een lip stain is precies zoals de naam zegt. Een lip stain maakt een vlek op je lippen als het ware. Nee, het is geen grote, rode vlek om je mond heen, maar laat de kleur langer op je lippen zitten. Waarbij een lipgloss en een lippenstift op de lippen zelf zitten, trekt een lip stain in de lip zelf. Hierdoor blijft het langer zitten en krijg je geen afdrukken op glazen na het drinken. Verschillende merken en soorten lip stains blijven langer of minder lang zitten. Zo zijn er lip stains die zo’n twaalf uur lang zichtbaar blijven.

Na die twaalf uur vervaagt de lip stain. Wil je eerder van de kleur op je lippen af? Gebruik dan make-up remover. Een simpel doekje eroverheen halen werkt helaas niet. Het voordeel van een lip stain is dan wel weer dat het natuurlijker lijkt.

Een lip stain is misschien nieuwer dan andere producten in de schappen, maar helemaal nieuw is het zeker niet. Vroeger maakten vrouwen juist heel veel gebruik van een lip stain, om de lippen er voor langere tijd prachtig uit te laten zien. Dit deden ze door bijvoorbeeld bieten op de lippen te smeren en het even in te laten trekken. Gelukkig gaat dat tegenwoordig een stuk makkelijker

Lippenstift

Lippenstift is bij elke generatie wel bekend en geliefd. Lippenstift komt niet alleen voor in verschillende kleuren, maar ook in soort. Zo is er mat, glanzend, metallic en nog veel meer. Lippenstift past vaak bij elke soort outfit, omdat er zoveel verschillende kleuren zijn. De ene dag kies je voor een glanzende nude, de dag erna voor een matte rood.

Daarnaast zorgt het dragen van lippenstift ervoor dat bijvoorbeeld je oogkleur er extra uitspringt. Door een kleurenmatch te doen, waarbij professionals kijken welke kleurgroep het beste bij jouw huid past, krijg je de kans om de beste kleuren voor jou te kopen.

Voor lippenstift zijn er ook mogelijkheden om deze langer te laten zitten. Zo is het goed voor de lippenstift als de lippen gehydrateerd zijn. Daarnaast vinden zowel jouw lippen als de lippenstift het fijn als je eens in de zoveel tijd je lippen exfolieert.

Wat is het beste?

Elk lipproduct heeft een andere functie en resultaat. Het is dus niet met zekerheid te zeggen welke van de drie het beste is. Het ligt vooral aan persoonlijke voorkeur. Lip stain blijft het langst zitten, maar blijft soms iets langer zitten dan je graag wil. Lipgloss blijf je aanbrengen, omdat het sneller van je lippen verdwijnt. Hierdoor geraak je snel door je lipgloss heen. Lippenstift zit met de tijd dat het op je lippen blijft tussen lipgloss en lip stain in, maar het nadeel aan lippenstift is dat de kleur van lippenstift soms iets too much is. Vind daarom een juist balans tussen de drie en experimenteer!

Lees ook: Lipliner aanbrengen? Dit handige stappenplan gaat je helpen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top