Gezichtsverzorging

3X voordelen van een vette huid

3X voordelen van een vette huid

Een vette huid word vaak niet als positief gezien, maar toch heeft het verschillende voordelen. Welke dat zijn, dat lees je hier.

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid ontstaat wanneer het meer talg aanmaakt dan je huid talg verliest. Talg is een smeermiddel dat je huid natuurlijk produceert en ervoor zorgt dat de huid soepel en gehydrateert blijft. Dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en beschermd wordt voor invloeden van buitenaf. Bij een vette huid maakt het dus meer talg aan dan het kwijt kan, waardoor de huid uit balans raakt. De talg zorgt er dan niet meer voor dat het de huid beschermt, maar dat het de pH-waarde verandert. Hierdoor laat de huid sneller bacteriën door, wat kan leiden tot acné en ontstekingen.

Voordelen

Het lijkt nu alsof een vette huid niets meer dan negatief is, terwijl het ook heel wat voordelen heeft. Komen ze:

1. Soepel en elastisch

Door de hoge talgproductie van je huid blijft het veel langer soepel en elastisch.Je blijft er hierdoor langer jong uitzien, en hebt niet snel middeltjes als retinol en nodig!

2. Minder rimpels

Je huid veroudert een stuk minder snel wanneer je huid meer olie bevat. Als je meer talgproducerende klieren hebt, dan zorgt het ervoor dat de tweede - of middelste - huidlaag stabielen en dikker wordt. De buitenste huidlaag wordt hierdoor als het ware een soort van ondersteunt en meer opgevuld, waardoor er minder kans is op fijne lijntjes. Rimpels zullen dus veel minder snel verschijnen!

3. Genezende werking

Nog een heel belangrijk voordeel: een vette huid wordt - zoals je nu misschien wel weet - veel meer voorzien van natuurlijk vocht dan een normale of droge huid. Hierdoor beperkt het niet alleen de fijne lijntjes en rimpels, en blijft je huid niet alleen langer jong, maar genezen kleine wondjes en littekens ook veel beter! Dit is met name vooral heel fijn als je wat ouder bent, omdat de huid steeds meer het vermogen verliest om dit vocht vast te kunnen blijven houden.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top