Health

7x gezondheidsvoordelen bij het hebben van een orgasme

7x gezondheidsvoordelen bij het hebben van een orgasme

Een orgasme wordt vaak gezien als het hoogtepunt van elke vrijpartij, en is ook iets waar we graag naartoe werken. Maar wat zijn de voordelen?

Voordelen van een orgasme

We weten dat je vrolijker wordt van klaarkomen, maar dat het zo veel voordelen met zich meebrengt, hadden we nooit kunnen voorspellen. Komt 'ie:

1. Geheugen verbeteren

Klaarkomen heeft een positief effect op je geheugen. Het zorgt er namelijk voor dat er meer bloed naar de hersenen gaat stromen, waardoor je je verbeelding, concentratievermogen en geheugen kunt verbeteren.

2. Natuurlijke pijnstiller

Tijdens het klaarkomen komen er een tal van stoffen en hormonen vrij. Zo ook endorfine: een stof die pijn kan verlichten. Als je hoofdpijn of menstruatiepijn hebt, kun je dus maar beter seks hebben (en klaarkomen).

3. Stralende huid

Wanneer een vrouw haar climax bereikt, komen er naast endorfine ook nog een heleboel andere hormonen vrij. Hormoon dehypdroepiandrosterone, of kort gezegd DHEA, is een natuurlijke steroïde die de groei van huidcellen stimuleert. Kom je klaar? Dan lijkt je huid ineens een stuk jonger, stralender en gezonder.

4. Work-out

Velen weten inmiddels wel dat een vrijpartij ook wel als goede work-out kan dienen. Maar je verbrandt er niet alleen calorieën mee, maar verbetert ook de conditie van het hart. Wanneer je klaarkomt, komt er adrenaline vrij. Dit zorgt voor een versnelde ademhaling en hartslag. Je hartslag raakt in rust dan trager en het klaarkomen heeft vervolgens hetzelfde effect als een lesje cardio training.

5. Elasticiteit en spieren versterken

Regelmatig klaarkomen zorgt ervoor dat er een hoger gehalte van oestrogeen in je bloed komt, wat een positief effect heeft op je vaginale elasticiteit. Daarnaast versterkt het je bodembekkenspieren, die tijdens een climax samentrekken. Hoe beter de bodembekkenspieren en de vaginale elasticiteit werken, hoe beter je intieme welzijn is. En hoe beter je intieme welzijn is, hoe meer kans op een orgasme. Een soort vicieuze cirkel, dus.

6. Vruchtbaarheid verhogen

Probeer je zwanger te worden? Klaarkomen bevordert de kans op bevruchting. Een orgasme zorgt ervoor dat de zaadcellen op de juist plaats terechtkomen. Daarnaast heeft het een stabiliserende invloed op je menstruatiecyclus en stimuleert het delen in het lichaam die zorgen voor ovulatie en het aanmaken van baarmoederslijmvlies. Dit zijn belangrijke elementen die invloed kunnen hebben op je vruchtbaarheid.

7. Gelukkiger

Het intense genot van een climax is dé kers op de taart van elke vrijpartij. Het is daarom niet gek dat een orgasme je gelukkiger en relaxter maakt. Wanneer een vrouw klaarkomt, komt het gelukshormoon oxytocine vrij: dit hormoon zorgt voor een warm en ontspannen gevoel. Ook neemt dit hormoon alle spanning en stress in je lichaam weg.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top