Haarverzorging

Dit zijn effectieve tips tegen roos in je haar tijdens de winter

Dit zijn effectieve tips tegen roos in je haar tijdens de winter

Gebroken huid, kapotte nagels en droge plekjes op je lichaam? De kou is voor onder andere deze redenen niet onze allerbeste vriend. Ook veel mensen merken dat hun hoofdhuid droog en schilferig wordt. Geen pretje natuurlijk, want je smeert ook geen klodder bodylotion op je haar. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die wél helpen tegen roos in de winter.

Roos in je haar tijdens de winter

Ook al heb je normaal gesproken nooit last van een schilferige hoofdhuid, de winter kan gekke dingen met ons doen. De kou - naast bijvoorbeeld stress - kan ervoor zorgen dat je een jeukende hoofdhuid krijgt, waardoor er witte vlokjes (geen sneeuw helaas) op je haar ligt. Dit is geen fijn gezicht en het voel ook gewoon niet lekker. Gelukkig zijn er een heleboel oplossingen voor dit nare fenomeen.

Anti-roos shampoo

Nu is deze tip super voor de hand liggend, maar als je roos op je hoofdhuid hebt, kan het goed zijn om tijdelijk te switchen naar anti-roos shampoo. Deze kun je redelijk goedkoop bij je local drogist aanschaffen en helpt écht. Ook als je je haar wat minder vaak wast met normale shampoo, raden we aan om toch wat regelmatiger te gaan wassen, maar dan met de anti-roos shampoo. Bij Afrikaans of Afro haar kun je het haar het beste één keer per week met anti-roos shampoo wassen. Voor je het weet ben je er vanaf!

Meer zink

Roos verhelpen doe je niet alleen door dingen van buitenaf te doen. Het kan je ook een heleboel helpen om je voedingsschema een beetje aan te passen. Je wil dan graag je zinkgehalte omhoog krijgen. Zink reguleert de hoeveelheid androgenen en heb je een lage hoeveelheid androgenen, dan heb je waarschijnlijk ook last van roos in de winter. Meer zink is dus minder roos. Wat je hiervoor kunt doen is iets heel simpels (en lekkers): eet gewoon wat meer noten en zaden en je zink-level komt weer helemaal op peil.

Meer omega-3

Niet alleen zink kan een echte lifesaver zijn, ook omega-3 doet wonderen voor jouw schrale hoofdhuidje. Zo helpt omega-3 bij het reguleren van de olieproductie in jouw haar en in this case: meer olie in je haar is nodig voor het laten verdwijnen van roos in de winter.

Hoofdhuid scrubben

We hadden het net al eventjes over de anti-roos shampoo, maar er is ook een stapje die je vóór de shampoo nog kunt uitvoeren om een schilferige hoofdhuid tegen te gaan. Het exfoliëren van je hoofdhuid zorgt ervoor dat alle dode huidcellen loskomen en je poriën daardoor niet meer verstopt raken. Ander pluspunt: het voelt ook nog eens als een heerlijke massage!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top