Fashion

Nieuwe kleren kopen in het nieuwe jaar? Doe dit met je oude kleding!

Nieuwe kleren kopen in het nieuwe jaar? Doe dit met je oude kleding!

New year, new me, en daar horen natuurlijk ook nieuwe kleren bij. Wil jij nieuwe kleding kopen, maar puilt jouw kledingkast uit van andere (oude) kleding? Dan is het de hoogste tijd om afstand te doen van je oude kleding. Nee, niet door het in de prullenbak te gooien. Er zijn namelijk een hoop andere (duurzame) dingen die je doet met je oude kleding.

Je oude kleding verkopen

De eerste optie wat je doet met je oude kleding is het verkopen. Hier maak je niet alleen jezelf blij mee, maar ook iemand anders. Jij verdient namelijk een extra zakcentje en je maakt een ander blij met een nieuw kledingstuk. Daarnaast is het ook een duurzame optie. Verkoop je kleding bijvoorbeeld op Vinted, Markplaats, Facebook of huur een keer een kraam op de Ijhallen in Amsterdam of andere vlooienmarkt om je kleding te verkopen.

Nieuwe kleding maken van je oude kleding

Heb je zin om een middagje creatief te doen? Maak dan van je oude kleding nieuwe kleding. Zoek op internet leuke patronen op en knip deze uit je oude kleren. Pak je naaispullen erbij en maak er een nieuw kledingstuk van. Ook op TikTok staan een hoop hacks hoe je van oude kleding nieuwe items maakt.

Lees ook: Hoe krijg je dierenhaar van je kleding af?

Je kleding renoveren

In plaats van dat je een nieuw kledingstuk maakt van je oude kleding, is het ook mogelijk om je oude kleding te renoveren. Zit er bijvoorbeeld een gat in het shirt waardoor je hem niet meer draagt? Deze naai je misschien wel heel makkelijk dicht, waardoor je hem wel weer draagt.

Lever het in

Als je je oude kleding echt niet meer wil hebben, gooi het dan zeker niet weg, maar lever het in. Lever het bijvoorbeeld in bij een kringloopwinkel. Op die manier hebben andere mensen misschien nog veel plezier van jouw oude kledingstukken. Heb je geen kringloop in de buurt? Misschien zijn er wel mensen die je kent die jouw kleding willen hebben. Of je brengt ze naar een textiel container. Op die manier ben je wel van je kleding af, maar maak je toch een duurzame beslissing.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top