Haarverzorging

Rozemarijn water doet wonderen met je haar

Rozemarijn water doet wonderen met je haar

Rozemarijn water doet wonderen voor je haar als we internet mogen geloven. Lang en vooral sterke lokken. Vind jij het het proberen waard? Lees gauw verder en kom erachter waarom je dit wondermiddel nou gebruikt.

Rozemarijn water

Heeft rozemarijn water dan echt zo'n goede werking op ons haar? Rozemarijn is een plant vol met nutriënten en antioxidanten. Denk aan vitamine B-complex, Vitamine A, Vitamine C en mineralen zoals ijzer, zink, magnesium en calcium. Naast dat rozemarijn heerlijk is op gebakken aardappeltjes, wordt het ook ingezet als wierook of als geneesmiddel. Maar dat is nog niet alles. Het moet dus ook hartstikke god werken voor je haar. Zo zou rozemarijn werken als preventie van haaruitval, voorkomt vroegtijdige veroudering van je haar, stimuleert de haargroei en is versterkend én bacteriedodend vor je haar. Eigenlijk een soort anti-roos werking. Dat je haar een boost er van krijgt, is wel duidelijk.

Hoe gebruik je het? 

Het allereerste wat je doet is het koken van verse takjes of gedroogde rozemarijn in water met een steelpannetje. Dit laat je staan voor vijftien minuten. Giet het vervolgens in een pot en laat dit afkoelen. Daarna laat je het mengsel voor een uurtje in de koelkast koud worden. Het water giet je zonder de rozemarijn in een spuitflesje. Nu is het moment daar: sprayen maar! Spray het wondermiddeltje op je hoofdhuid en masseer her goed in je haarwortels. Je gaat echt resultaat merken, als je dit twee keer per week doet en dan voor zes weken lang.

Bewaren

Wil jij je huisgemaakte water bewaren? Dat kan! Bewaar het in de koelkast en het blijft voor maximaal twee weken goed. Je kan er ook voor keizen om gelijk een grote batch rozemarijn te maken, je kan het dan verdelen over kleine flesjes en dan invriezen. Zo blijft je rozemarijn water een stuk langer goed. Ideaal!

Rozemarijn olie

Naast rozemarijn water, heb je ook nog olie voor je haar. Dit heeft ook een hele goede werking en maak je heel eenvoudig. Laat jojoba of kokosolie verwarmen in een steelpannetje en leg daar voor tien minuten wat losse takjes rozemarijn in. Let er trouwens op dat bij rozemarijn olie belangrijk is dat het niet té hard kookt. Blijf roeren en zodra het klaar is zeef je de rozemarijn eruit. Laat het mengsel afkoelen in een kom en giet het over in een spuitflesje. Breng de olie ongeveer 2 uur voor je wasbeurt aan op je haar. Laat het vooral niet te lang zitten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top