Lifestyle

6x items die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt (en waarom)

6x items die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt (en waarom)

Je hebt altijd wel bepaalde items in huis waarvan je eigenlijk niet zeker weet hoe je ze gebruikt. Maar wist je dat er ook alledaagse items zijn die je waarschijnlijk verkeerd gebruikt? Wij vertellen je welke items dit zijn, en hoe je deze optimaal benut.

1. Houten lepel

Een houten lepel is niet alleen voor het roeren van gerechten, maar het helpt ook tegen het overkoken van water in de pan. Je gebruikt hem in eerste instantie dus niet verkeerd, maar het heeft nog een andere handige functie. Leg een houten lepel over de randen van de pan en je zult zien dat deze niet meer overstroomt.

2. Pindakaas

Waarschijnlijk bewaar jij je pot pindakaas gewoon met de deksel naar boven, terwijl je 'm veel beter op de kop neerzet. De oliën die normaal naar boven drijven gaan hierdoor naar de 'onderkant' van de pot. Zo hoef je voortaan niet eerst je pindakaas door te roeren voor je je broodje smeert.

3. Mascara

Wij make-up liefhebbers gebruiken graag mascara om de wimpers lang, volumineus en donker te krijgen. Maar wanneer je meer product op het kwastje wil hebben, ben je vaak geneigd deze heen en weer te pompen. Doe dit niet: op deze manier komt er meer lucht in de tube, waardoor je mascara uitdroogt of klonterig wordt. We hebben geen zin in spinnenpootjes, dus in plaats van pompen, doe de borstel langzaam in de tube en veeg wat van de zijkanten af.

4. Haarlak

Wil je je haar perfect in model krijgen? Vaak doen we er een dikke laag haarlak in, zodat het perfect op z'n plek blijft zitten. Dit kan ook anders: spuit de haarlak in je handen en haal je handen door je haar. Zo krijg je meer volume en blijft je kapsel beter zitten, zonder dat je een hard schild maakt.

5. Spaghettilepel

Een spaghettilepel is heel handig om spaghetti mee uit de pan te halen, maar wist je dat zo'n lepel niet alleen goed is voor het opscheppen? Het gat in de lepel is niet allen voor het laten uilekken, maar geeft ook aan wat de ideale portie per persoon is. Probeer eens ongekookte spaghetti door het gat te doen, herhaal dit zovaak als de personen waarvoor je kookt en je merkt dat het precies genoeg is.

6. Shampoo en conditioner

We hebben allemaal wel ons eigen haarwasritueel, maar wist je dat sommige dingen niet goed zijn voor je haar? Gebruik bijvoorbeeld alleen shampoo op de hoofdhuid en was dit snel uit. Shampoo droogt namelijk het haar uit, iets wat niet ideaal is als je al droge punten hebt. Ook conditioner heeft een strategie: gebruik dit juist alleen in de punten. Conditioner helpt de dorge en beschadigde delen van het haar door het te hydrateren. Om deze reden smeer je het ook niet op de hoofdhuid: de haarworteld en de huid worden sneller vettig.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top