Health

7x manieren om van verkoudheid af te kunnen komen

7x manieren om van verkoudheid af te kunnen komen

Vaak niezen, loopneus of een zere keel: het kan zomaar zijn dat je last hebt van een verkoudheid. Het gaat meestal vanzelf weer over, maar vervelend is het zeker. Hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? Dat vertellen we je in dit artikel. Zo hoef jij niet meer met je verkoudheid starter kit rond te lopen.

Verkoudheid

Een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Dit zijn heel veel verschillende soorten verkoudheidsvirussen. Deze gaan meestal vanzelf over, maar over het algemeen krijgen mensen meerdere keren last van verkoudheid per jaar. Dit gaat om ontstekingen in het slijmvlies van de neus, bijholten en keel. Symptomen zijn niezen, hoofdpijn, droge lippen, een loopneus of verstopte neus, minder reuk-en smaakvermogen en soms koorts.

Lees ook: 5 natuurlijke tips tegen verkoudheid

Hoe kom je van verkoudheid af?

Er zijn verschillende manieren om van een verkoudheid af te komen, zoals:

  1. Haal je neus op in plaats van het te snuiten. Als je snuit druk je het snot in de bijholten: dit verhoogt de kans op bijholteontsteking. Als je toch wil snuiten, snuit dan altijd rustig en doe één neusgat per keer.
  2. Gebruik een neusspray als je last hebt van een verstopte neus. Kies voor een neusspray met zoutoplossing of xylometazoline. Gebruik xylometazoline maximaal drie keer per dag en zeven dagen achter elkaar. Je slijmvliezen beschadigen door overmatig gebruik.
  3. Niet roken. De rook irriteert je slijmvliezen, waardoor klachten erger worden.
  4. Haal veel frisse lucht. Door droge lucht irriteer je je slijmvliezen.
  5. Neem een warme douche. De stoom zorgt ervoor dat je slijm vrijkomt.
  6. Drink veel water of thee. Als je last hebt van je keel, doe je er honing of citroen in. Niet alleen goed voor je keer, maar ook nog lekker.
  7. Zorg voor een goede hygiëne. was je handen regelmatig, zodat het virus zich niet verder verspreidt.
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top