Lifestyle

Sfeervolle avonden: zó kun je langer met je kaarsen doen

Sfeervolle avonden: zó kun je langer met je kaarsen doen

Nu het vroeger donker wordt is er niets gezelliger dan een aantal mooie geurkaarsen branden. Omdat ze zo heerlijk ruiken wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten, maar hoe doe je dat?

Verzorging van kaarsen

Je kaarsen verzorgen is écht nodig als je er lang van wil genieten. Met deze handige trucjes kun je de brandingsduur van je kaars verlengen:

 

  1. Knip de lont wat korter. Een lange lont zorgt ervoor dat je kaars sneller opbrandt, en dat wil je natuurlijk niet. Je kaars brandt trager wanneer het een kortere lont heeft. 
  2. Zet je kaars op een gunstige plek. Als je kaars op een plek staat waar het veel tocht zal het harder zijn best moeten doen om te blijven branden. Hoe harder z'n best, hoe sneller 'ie opbrandt.
  3. Laat je kaars de allereerste keer minimaal twee uur branden. Zo vermijd je de diepe kuil in het midden van de kaars, Waardoor het makkelijker wordt de kaars de volgende keer aan te steken. Zo kan je lont niet verdwijnen in het kaarsvet.
  4. Houd de lont goed in de gaten. Sommige lonten hebben namelijk de neiging zich naar de zijkant te verplaatsen, waardoor je kaars onevenwichtig zal branden. Je kunt de lont het beste even terugduwen wanneer deze niet meer aanstaat. Zo houd je de kaars gelijkmatig.
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top