Interior

Dit zijn de leukste interieurtrends voor de herfst

Dit zijn de leukste interieurtrends voor de herfst

Het is oktober, dat betekent herfst! Het is weer kouder buiten, de blaadjes vallen van de bomen en we kunnen onze sjaals weer uit de kast trekken. De herfstvibes hebben we zelf al lekker te pakken, maar wat kunnen we doen om ons huis herfstproof te maken? Dit zijn de leukste interieurtrends voor de herfst.

Matchende plafonds en muren

Deze herfst zien we veel ruimtes waarbij de kleur op de muren helemaal doorloopt tot en met het plafond. Het plafond is dus dezelfde kleur als de muren. Zeker als de muren een warme kleur hebben, geeft dit de ruimte een knusser gevoel. De muur en het plafond dezelfde kleur geven, creëert de illusie van een kleinere ruimte. Hierdoor kunnen ruimtes met een erg hoog plafond een stuk knusser aanvoelen. Ga hiervoor bijvoorbeeld voor terracotta, voor een herfstachtige sfeer.

De terugkeer van tapijtvloeren

Al jarenlang hebben we allemaal een laminaatvloer in ons huis. Maar de tapijtvloer maakt langzamerhand zijn comeback. We hebben het hier dan voornamelijk over tapijtvloeren met een printje. Aardetonen en patronen die zijn geïnspireerd door de natuur zien we veel terug op dit moment. Zie je een tapijtvloer niet helemaal zitten? Dan kun je ook gaan voor een herfstachtig vloerkleed.

Abstracte patronen

Het toevoegen van abstracte patronen in je interieur is een subtiele manier om de herfst te verwelkomen in je huis. De herfstachtige vibes haal je het beste in huis door te gaan voor warme, uitnodigende kleuren. Denk bij deze trend aan kunst met abstracte vormen, decorstukken die lekker opvallen of juist wat subtielere decorstukken die interessante details hebben.

Warme kleuren

We hebben het al een aantal keer genoemd: warme kleuren. Het is natuurlijk herfst, dus we houden in deze tijd van het jaar van okergeel, oranje, goud en donkerrood. Betrek deze kleuren in jouw interieur door middel van kleedjes, kussentjes en andere decorstukken. Je kan dit heel groots aanpakken, maar ook lekker subtiel. Voor de minimalisten onder ons is dit zeker een fijne trend.

Vintage decorstukken

De vintage look is helemaal in deze herfst. De hypermoderne look begint een beetje zijn momentum te verliezen en we gaan met z'n allen weer terug in de tijd. Ga eens bij een kringloopwinkel langs en ga zoeken naar vintage decorstukken die jouw interieur kunnen verrijken. Je kan ook zeker een keer een bezoekje brengen aan je oma om te kijken of zij nog dingen heeft staan die ze graag kwijt wil!

Een knus gevoel

In de herfst is het natuurlijk weer een stukje kouder dan we gewend zijn van de afgelopen paar maanden. Een lekker knus gevoel toevoegen aan je interieur is dan ook zeker aan te raden. Investeer in kussentjes, dekentjes en kaarsen. Hierdoor voelt je huis al gelijk een stuk warmer en gezelliger aan.

Bron: Homesandgardens.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top