Lichaamsverzorging

Deze positieve effecten heeft de herfst op ons lichaam

Deze positieve effecten heeft de herfst op ons lichaam

Dagen worden korter en het weer slechter. Echt herfst! Misschien bij veel mensen haalt dit wat sombere gevoelens naar boven. Maar de herfst heeft ook nog positieve effecten op je lichaam. Lees gauw verder!

Postieve effecten herfst

Wist je dat de herfst veel positiviteit met zich meebrengt? Ondanks de koude dagen, kun je wel weer genieten van veel knusse momentjes. Heerlijk op de bank met een dekentje en warme chocolademelk. En wat dacht je van de feestdagen? Jaja die komen er ook alweer aan. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten. Jullie wel?

1. Betere nachtrust

Temperaturen dalen en dit betekent dat we beter gaan slapen. Ook worden we sneller slaperig, want de dagen zijn ineens wel erg kort. Het duurt langer voordat de zon opkomt, dus voor je gevoel kunnen we nog een hele tijd in bed blijven. We staan fris en fruitig op, want een betere nachtrust betekent een beter humeur.

 

2. Mentale gezondheid

Heb jij wel eens last van sombere gevoelens? Ga dan lekker naar buiten! Vitamine D doet wonderen voor je lichaam. Maar dat niet alleen. Ook de frisse lucht en de prachtige herfstkleuren doen veel goeds. En wandelen is ook gewoon heerlijk om te doen. Neem je vriend, vriendin of ouders mee en ga lekker op pad.

 

3. Liefdesleven

Wist je dat de herfst een postieve boost geeft aan je liefdesleven? Jaja je leest het goed. Je lichaam bereikt namelijk een piek in testosteron. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Je kan dus wel zeggen dat de herfst goed is voor je seksleven.

 

4. Kruiden

Heerlijk die Pumpkin Spice Latte of warme kruiden als kaneel en gember. In de herfst zijn we dol op kruiden. Deze zijn niet alleen lekker en verwarmend, maar ook nog eens heel goed voor lichamelijke gezondheid. Kaneel werkt bijvoorbeeld ontstekingsremmend en gember is weer goed voor je bloedciruclatie.

 

5. Helder nadenken

Wat het najaar wel niet met je doet. We krijgen het gevoel dat we helderder kunnen nadenken door die frisse wind. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Snel even naar buiten voor wat frisse lucht en door.

 

6. Gezellige maanden

Najaar betekent veel om naar uit te kijken. We hebben sinterklaas, kerst en natuurlijk oud & nieuw! Veel sfeer, gezelligheid en genietmomentjes. En natuurlijk heel veel eten. We maken serotonine aan en dat betekent dat we ons gelijk een stuk vrolijker voelen. Wat wil je nog meer?

 

 

 

 

Bron: Flair.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top