Haarverzorging

Deze borstel past het beste bij je haartype

Deze borstel past het beste bij je haartype

Zoveel haartypes, haarstijlen en haarborstels. Het aanbod van borstels is heel groot, want elke borstel heeft namelijk een andere werking op het haar. Best lastig om een exemplaar te vinden dat bij je past. Deze haarborstel is geschikt voor jouw haartype.

Voor je begint aan de zoektocht naar een goede haarborstel us het belangrijk te bedenken wat je met de borstel wilt bereiken. Wil je je haar glad en klitvrij maken? Kies dan voor een platte borstel met een groot oppervlak, een borstel speciaal voor haarextensions en pruiken, of een anti-klit borstel. Voor het stylen, krullen of het creëren van volume kies je voor een föhnborstel, een ronde borstel of een toupeerborstel.

Krullend haar

Bij krullend haar kun je het beste gebruik maken van een anti-klit haarborstel. Deze jimt gemakkelijker door je krullen dan bijvoorbeeld een föhnborstel en zrgt ervoor dat je klitten makkelijk verdwijnen. Voor het stijlen van je krullen kun je ook een speciale styling borstel gebruiken, de je krullen definieert en pluis tegengaat. Kroeshaar wordt vaak in model gekamd door een haarkam met tanden die wijd uit elkaar staan. Zo wordt het haar goed beschermd en kun je het ontwarren zonder het te beschadigen. Gebruik deze kam alleen op vochtig haar, zodat je krullen niet gaan pluizen of breken.

Kort haar

Bij kort haar is een platte borstel met nylon of zwijnenhaar fijn om te gebruiken. Voor een meer krullend effect kun je een ronde borstel gebruiken met een kleine diameter. Een andere manier om kort en halflang haar te stijlen is door het te föhnen met een vent borstel. Hiermee droog je je haar sneller en creëer je volume.

Dun of futloos haar

Voor dit haartype is de goede borstel gebruiken vaak het antwoord. Je kunt bijvoorbeeld een föhnborstel gebruiken. Door de cilindervormige kop wordt de warmte van de föhn beter verspreid en heeft de vorstel een anti-statisch effect. Voor meer volume gebruik je een toupeerborstel, maar wees hiermee voorzichtig: als je je haar niet goed verorgt en deze borstel te vaak gebruikt kan het je haren beschadigen.

Lang haar

Als je lang en fijn haarhebt, is een borstel met zwijnenhaar het meest geschikt. Zwijnenhaar laat je haar weer glanzen doordat de talg van je hoofdhuid over je haar wordt verdeeld tot in de droogste punten. Je moet deze borstel alleen op droog haar gebruiken. Door jehaar egelmatig met een natuurlijke borstel te behandelen, gaat het meer glanzen en krijgt het meer volume. Ook de synthetische variant, met nylon, wordt veel gebruikt op lan haar.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top