Lifestyle

De 5 regels waaraan je je moet houden bij casual dating

De 5 regels waaraan je je moet houden bij casual dating

Je wilt niet alleen zijn, maar ook niet vastzitten aan een relatie. Wat doe je dan? Casual daten! Het klinkt allemaal heel simpel, maar laat je niet misleiden: ook hier spelen gevoelens een grote rol. Daarom is het misshien belangrijk dat je deze 5 regels in je achterhoofd moet houden, voor je aan het swipen gaat.

De tijd dat daten zwart-wit was, ligt ver achter ons. Er ligt namelijk heel veel tussen single en daten: scharrels, prela's, friends with benefits, onenightstands, fuckbuddy's, enzovoort. Kortom: de grenzen zijn vager geworden en casual daten is volledig geaccepteerd.

Regel 1: Maak direct duidelijk wat dit is

Er is geen beter moment om je intenties en verwachtinfgen duidelijk te maken, dan in het begin. Hoe zal de relatie eruit zien? Waar liggen jullie grenzen? Het is belangrijk om samen op één lijn te zitten. Als één van jullie bijvoorbeeld op zoek is naar en volwaardige romatische relatie, maar de ander niet, kan dat een probleem worden dat al eerder opgelost kon zijn.

Regel 2: Wees eerlijk tegen elkaar én jezelf

Casual relaties werken alleen wanneer ze gebaseerd zijn op wederzijds respect, vertrouwen en eerlijkheid. Iemand anders misleiden over je eigen gevoelens doet op lange termijn meer pijn, en zelf vol blijven houden zorgt ervoor dat je jezelf kwetst.

Regel 3: Respecteer elkaars grenzen

Om ervoor te zorgen dat alles met wederzijdse toestemming gebeurt, is het belangrijk om duidelijk te maken waar jullie grenzen liggen. Praat ook over waarom ze er zijn en of ze in de toekomst zouden kunnen evranderen, zodat jullie elkaar beter kunnen begrijpen.

Regel 4: Vraag regelmatig hoe het gaat

In elke relatie, maar vooral bij casual daten, is het belangrijk om regelmatig met elkaar na te gaan hoe de relatie verloopt en hoe je je voelt. Op die manier kan je nakijken of de verwachtingen en grenzen die jullie in het begin hebben afgesproken, nog steeds relevant zijn en gerespecteerd worden. Ook komen jullie erachter of jullie nog in lijn zijn met wat je wilt.

Regel 5: Herevalueer de relatie

Een casua relatie kan een geweldige ervaring zijn en het kan je veel leren over jezelf en hoe je wilt dat je relaties er in de toekomst uitzien. Als je gevoelens beginnen te veranderen, is het misschien belangrijk om dat te erkennen en te bedenken of het wel een goed idee is om de relatie voort te zetten.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top