Health

Toch zwemmen wanneer je ongesteld bent? Zo doe je dat het slimst

Toch zwemmen wanneer je ongesteld bent? Zo doe je dat het slimst

Waar ongesteld zijn in de koude maanden al vreselijk vervelend is, is het in de zomer nog een beetje erger. Tijdens al die leuke beach- en pooldays die je wil houden, kan het namelijk maar zo zijn dat moeder natuur op de stoep staat. Het liefst wil je alsnog het water in om lekker af te koelen, maar hoe doe je dat nu het slimst wanneer je ongesteld bent?

Tijdens je menstruatie toch het water ingaan

Erg is niets vervelenders: je maakt je klaar voor een heerlijke (en verkoelende) dag aan het water, en ja hoor, je menstruatie komt door. Moet je dan maar aan de kant blijven zitten terwijl iedereen vrolijk het water in hupst? Niet per se! Met de juiste 'tools' kan ook jij de hele dag in het water verblijven.

Tampons of maandverband?

Draag je een tampon wanneer je ongesteld bent en graag wil zwemmen, dan kun je wat ons betreft direct het water induiken. Een tampon houdt namelijk - ook in het water - alles goed tegen. Wie liever maandverbrand om heeft, moet waarschijnlijk aan de kant blijven zitten, want dit is bijna nooit bestand tegen water. Ook niet zo heel fijn, lijkt ons, aangezien alles nog al 'los' zit met maandverband.

Ook zijn er vrouwen die menstruatiecups gebruiken en ook dat kan in het water. Let wel, deze cup kan sneller vol raken doordat er water in kan komen.

Menstruatiezwemkleding

Nu klinkt het in eerste instantie misschien niet zo sexy, maar eigenlijk is dat het wel: menstruatiezwemkleding. Aangezien tampons en menstruatiecups niet mega milieuvriendelijk zijn, is er ook nog een andere optie. Namelijk, de speciale zwemkleding die zijn ontworpen om menstruatiebloed, urine en zweet op te vangen.

Bij brands als Moodies, Rubi Love en Lotties Period kun je ze onder andere vinden mét leuke designs ook nog. Deze zwemkleding zorgt er dus voor dat je zo vrij als een vogel (of vis?) in het water kunt gaan zwemmen. Nog een extra tipje van ons: heb je een sterke en heavy flow? Doe dan eerst wel een tampon of menstruatiecup in voordat je je zwemkleding aandoet, dan ben je er helemaal zeker van dat er niks gaat gebeuren.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top