Lifestyle

Met deze tips maak je je oordopjes eindelijk écht goed schoon

Met deze tips maak je je oordopjes eindelijk écht goed schoon

Een klusje dat we eigenlijk liever uitstellen of vergeten (maar wel écht nodig is), is het schoonmaken van je oordopjes. Of je nu thuis of buitenshuis muziek luistert via je favoriete gadget, bacteriën stapelen zich op. Tijd om je oordopjes eens schoon te maken, dus. Maar hoe pak je dit nu slim aan? We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Zo maak je je oordopjes in ieder geval níet schoon

Misschien spreekt het wel voor zich, maar we staan er niet van te kijken als er mensen zijn die dit toch doen: het schoonmaken van je oordopjes met water. Ook al zijn ze waterproof, zeep en water is niet de oplossing. Vermijd ook scherpe objecten zoals naalden of tandenstokers. Hiermee vergroot je de kans dat je je lieve oordopjes kapotmaakt en dat is niet wat we willen toch?

Maar hoe maak je ze dan wel schoon?

De reden waarom je dit artikel leest, is natuurlijk omdat je wil weten hoe je je AirPods (of elk ander merk dat je kan hebben) wél goed schoon kan maken. We kunnen je twee middelen aanraden: microfiberdoekjes en wattenstaafjes. Let's unpack. 

Microfiberdoekjes

Om je oordopjes aan het oppervlak goed en veilig schoon te maken, kun je het best gebruik maken van microfiberdoekjes. Dit zijn katoenen droge doekjes die gemakkelijk vuil weghalen, zonder er al te veel moeite voor te doen. Pluspunt: je kunt deze doekjes ook meteen gebruiken voor het schoonboenen van je laptop of telefoonscherm.

Wattenstaafjes

Is het schoonmaken van je oordopjes long overdue en heb je te maken met hardnekkige viezigheid? Dan komen er - naast de microfiberdoek - ook wattenstaafjes aan te pas. Mocht dit nog niet werken dan kun je ook een oude tandenborstel pakken, die je echt, echt, écht niet meer gebruikt. Makkie toch?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top