Fashion

Dit zijn de leukste 90's haaraccessoires voor een flinke dosis nostalgie

Dit zijn de leukste 90's haaraccessoires voor een flinke dosis nostalgie

De 90's trends vliegen je tegenwoordig om de oren! Van mode tot make-up, de jaren '90 zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ook op het gebied van haar zien we de trends uit de vorige eeuw weer terugkeren. Heb jij behoefte aan een flinke dosis nostalgie? Dit zijn de leukste 90's haaraccessoires.

Zigzag haarband

De zigzag haarband is alweer een tijdje terug in de mode dankzij model Bella Hadid. De haarband bestaat in een variant die rondom je hele hoofd gaat, maar je hebt ook varianten die enkel langs de bovenkant van je hoofd gaan. Qua comfort is de tweede optie hoogstwaarschijnlijk de beste keuze. Wie deze haarbanden vroeger droeg weet waarschijnlijk nog precies hoe iedereen ermee rondliep. De haarband duwt je haar naar achteren en creëert daarbij een zigzag effect.

True Dark Sparkle Haarband - €6,89

Grote haarclips

Enorme haarclips zie je tegenwoordig overal. Iedereen draagt ze om ervoor te zorgen dat hun lange lokken uit hun gezicht blijven. Generatie Z is vooral fan van de 90's haarclip. Ze zijn te vinden in allerlei verschillende maten, kleuren, materialen en designs. De keuze is dus reuze!

Bon Dep Love haarklem - €20,-

Vlinderclipjes 

We blijven nog even op het gebied van haarclips. Zat jouw haar vroeger ook helemaal vol met vlinder knipjes? Tegenwoordig is dit weer helemaal in! De 90's trend is aangepast naar een meer moderne versie, maar alsnog brengt het veel nostalgie naar boven. Gebruik de kleinere clips om kleine plukjes haar vast te zetten, of combineer de 90's vlinderclip trend met de grote haarclip voor een moderne look.

Stradivarius Haarclip stras vlinder - €8,99

Scrunchies

Ook scrunchies zijn tegenwoordig niet meer te missen. Iedere vrouw het lang haar heeft hoogstwaarschijnlijk een flinke collectie van deze haarelastiekjes in huis. Deze haartrend is niet alleen modieus, maar ook nog eens goed voor je haar! Voornamelijk zijden scrunchies zijn een verstandige keuze aangezien ze jouw lokken gezond houden en niet beschadigen. Scrunchies vind je in allerlei verschillende kleurtjes, printjes en materialen. Er is sowieso altijd een scrunchie te vinden die past bij jouw outfit.

Mango Gebloemde scrunchie - €8,99

Brede haarband

Last but not least is er de brede haarband. Deze trend was misschien wel de meest comfortabele haartrend uit de jaren '90. De stoffen haarband haalde je haar uit je gezicht maar was altijd erg comfortabel. Tegenwoordig zien we deze trend terug in verschillende vormen. De originele stoffen haarband maakt een come back, maar we zien ook steeds meer variaties op het gebied van materiaal. Laat je creativiteit dus de vrije loop en maak deze trend eigen.

Stradivarius Set van 2 elastische haarbanden - €7,99
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top