Fashion

Modeliefhebbers opgelet: deze 90’s trends maken een comeback

Modeliefhebbers opgelet: deze 90’s trends maken een comeback

Het mag dan wel 2023 zijn, maar de 90’s vallen dit jaar niet weg te denken. Verschillende trends van vroeger duiken weer overal op. we hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Oversized blazers

Slouchy suits zijn helemaal in. In de 90’s waren deze losse pakken een statement van women’s empowerment. Oversized blazers gaan we vooral in pasteltinten terugzien, zoals lila en mintgroen. Zo’n zachte kleur geeft het item de perfecte combi tussen tough en cute.

Tuinbroek

Ook de tuinbroek maakt een comeback. We gaan deze veel in denimstof zien, precies zoals we ‘m herinneren uit de nineties.

Grote armbanden

De laatste tijd zijn we steeds subtielere sieraden gaan dragen, maar chunky armbanden komen weer helemaal terug. Deze statement pieces geven je outfit net even die finishing touch.

Beenwarmers

Ooit zijn we massaal gestopt met het dragen van beenwarmers, terwijl deze heerlijk zitten. Zo warm en comfy. We gaan ze vooral in neutrale kleuren zien, zoals crème, sand en beige.

Bucket hats

Deze accessoires staan ook wel bekend als ‘vissershoedjes’. In de jaren 90 liep iedereen er mee. Met name tijdens het festivalseizoen zullen de bucket hats veel worden gespot, en dan ook in talloze uitvoeringen – van pastel tot fel en van effen tot prints.

Schoudervullingen

Ken jij ze nog? Schoudervullingen zag je in de ’90 en jaren daarna overal. Langzaamaan is deze trend weggeëbd, maar wat blijkt: het is weer helemaal terug van weggeweest. De schouder pads gaan we vooral in blazers terugzien.

Het blijkt maar weer dat trends altijd terug kunnen komen. Welke is jouw favoriet?

Ook interessant: Sorry gen Z: de skinny jeans is weer in opmars.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top